Pe strazile Bucurestiului s-a ciocnit prostul gust al primaritei Firea cu grotescul lui Buhagiar/ Lumea are o noua fitza: Zoroastrismul/ Ai trait s-o vezi si pe asta: Somnul ca status social, somnul-industrie. Si cum Somnul pare a fi parola zilei, evenimentele vin ca magnetul: azi, vasul Titanicul si inventatorul cinemaului Lumiere s-au dus pe ultimul drum. Titanicul se va scufunda pe 14/15 aprilie / Stii, dictatorul Mao s-ar rasuci in mormant daca ar afla ce-a facut Warhol

KitschFoto: Internet&Mobile World
  • Somnoroasa Iepureala: In sfarsit, stim cine s-a intalnit pe strazile Bucurestiului: primarita-kitsch si regizorul grotescului. Coplesiti de propriile fixisme culturale au impartasit lumii geniul lor stradal. Dragos Buhagiar, unul dintre cei mai tari scenografi pe care i-a dat Romania, este obisnuit cu marimea. Gandeste BIG, decoruri BIG. Totul maret suna mereu decorul lui. Si merge in teatru. Grotesc, insa, nu pe strazile Bucurestiului. Primarita trebuia sa-i atraga atentia asupra nebuniei. Dar cum sa-i atraga atentia o persoana-kitsch. Priviti Bucurestiul? Este ca-n sufrageria doamnei primar. Re-vedeti pozele de acasa de la Vranceanu Firea. S-a intalnit grotescul cu kitschul. Ne vor chinui un Paste intreg. 
  • Istorie In 1912 Vasul Titanic pleca în primul și singurul voiaj dintre Southampton, Anglia și New York, SUA. Cum esti! Inca nu-ti dai seama ce regreti. Daca Titanicul ar fi ajuns la destinatie ti-ar fi omorat industria de idoli. De exemplu, Leonardo DiCaprio si Kate Winslet:

  • In 1925 – Cartea "Marele Gatsby" de F. Scott Fitzgerald a fost prima oara publicata la New York. Da, cartea aceea despre bogatul alienat, care are de toate in afara de dragoste. Si se intoarce, precum Titanicul, la prima dragoste. Ii este fatala. 

La multi ani! Levinta, Seagal, Doroftei! Doina Levința. Scenografă și creatoare de modă română:

Si de ce nu: Steven Seagal, actor american de acțiune si Leonard Doroftei, boxer. E nevoie ca muschiul sa fie imbracat ca un rege.