Radu Drăgușin a fost prezentat joi ca jucător al lui Tottenham, iar fundașul român a oferit primul său interviu după transferul la echipa londoneză.

Radu DragusinFoto: Alex Morton/Tottenham Hotspur F. / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Primele imagini cu Radu Drăgușin la Tottenham

Radu Drăgușin: „Toată viața mi-am dorit să joc la cel mai înalt nivel, în Premier League”

Drăgușin a fost curtat de trei cluburi de top în această iarnă (Napoli, Bayern München și Tottenham Hotspur) și a decis să semneze cu echipa din Premier League, asta deși Bayern înaintase o propunere salarială mai bună pentru jucătorul român.

„Sunt entuziasmat, sunt fericit. E un pas mare pentru mine, dar cred că e un pas corect. Decizia am luat-o cu inima. Am avut câteva discuții cu antrenorul, am simțit o conexiune.

Mi-a spus că își dorește foarte mult să vin, că îi place stilul meu de joc și că el crede că mă potrivesc bine aici. Îmi place acest stil de joc, agresiv, cu linia defensivă sus.

Sunt un tip care dă totul pentru echipă. E un vis pentru mine să joc la o astfel de echipă. Voi da totul mereu pe teren.

E un sentiment plăcut că mă voi reîntâlni cu ei (Bentancur și Kulusevski - n.r.), am fost împreună la Juventus în urmă cu trei ani. Abia aștept să mă întâlnesc cu ei și cu ceilalți colegi.

Am ajuns la Juventus când aveam 16 ani. A fost dur impactul, nu o să mint, dar am aflat de mic că trebuie să faci sacrificii și să fii dispus să muncești pentru a-ți îndeplini visul.

Toată viața mi-am dorit să joc la cel mai înalt nivel, să joc în Premier League, astfel că visul meu s-a îndeplinit. Abia aștept să intru pe teren” - Radu Drăgușin.

>> Salariul pe care Radu Drăgușin îl va primi la Tottenham

>> Radu Drăgușin, cel mai scump fotbalist român din istorie - Cum arată topul

De știut:

  • În vârstă de 21 de ani, fundașul român va evolua în cel mai tare campionat din lume, după ce Tottenham a fost de acord să achite nu mai puțin de 30 de milioane de euro în schimbul acestuia, plus împrumutul lui Djed Spence la Genoa.
  • Radu Drăgușin va purta tricoul cu numărul 6 la Tottenham.
  • După 20 de etape, Tottenham se află pe locul 6 în Premier League, cu 39 de puncte, la 6 puncte de liderul Liverpool.
  • Formația antrenată de Ange Postecoglou are drept obiectiv clasarea pe un loc de UEFA Champions League.