Legendarul portar Gianluigi Buffon se va retrage din fotbal la vârsta de 45 de ani, conform unui comunicat publicat de jurnalistul italian Fabrizio Romano.

Gianluigi BuffonFoto: UK Sports Pics Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Gianluigi Buffon pune punct unei cariere formidabile de 29 de ani

Gianluigi Buffon va anunța oficial că va pune punct carierei sale de fotbalist profesionist, la vârsta de 45 de ani.

Portarul și-a început cariera legendară la Parma, formație pentru care activează și în prezent și a fost pentru mulți ani cel mai scump portar al lumii.

În iulie 2001, Juventus i-a plătit Parmei nu mai puțin de 52.88 milioane de euro, o sumă record la acea vreme, iar Gigi a apărat poarta „Bătrânei Doamne” timp de 17 ani.

A urmat pasul la Paris Saint Germain, iar la doar un an distanță a revenit la Juve, unde a mai jucat alți doi ani.

Acum, portarul se află la Parma, echipa care l-a lansat în fotbalul profesionist și la care se va retrage din activitate.

Gianluigi Buffon nu este însă un jucător oarecare, este un simbol pentru Italia și pentru fotbalul modern și nu numai. Cu 176 de selecții în Squadra Azzurra, Buffon a pus mâna pe cel mai râvnit trofeu în anul 2006, într-o finală memorabilă contra Franței disputată pe Olympiastadion din Berlin.

La nivel de club, Gianluigi Buffon a bifat 975 de meciuri. În cariera sa, acesta a mai câștigat de 10 ori campionatul Italiei, de 6 ori Cupa Italiei, de 7 ori Supercupa, plus un titlu în Ligue 1, o Supercupă a Franței și o Cupa UEFA.