De-abia s-au incheiat filmarile la "Ghost Rider: Spirit of Vengeance", si Castel Film se pregateste sa il intampine pe Harvey Keitel, care va filma din aprilie pentru "September 11", o drama istorica semnata de Renzo Martinelli. Unul dintre regizorii lui "Ghost Rider 2" mai ramane un pic la Bucuresti, pentru ca sotia sa abia a nascut.

Harvey KeitelFoto: Agerpres/Xinhua

"Ghost Rider 2", prima mare productie americana filmata in Romania de la "Cold Mountain" incoace, a terminat productia in 23 februarie. N-a plecat toata lumea. Unul dintre regizori, Mark Neveldine, mai trebuie sa ramana pentru ca sotia sa a nascut in urma cu vreo 10 zile si bebelusul (pe nume Billy) e deocamdata prea mic pentru a calatori.

Mark Neveldine a regizat filmul alaturi de Brian Taylor. Cei doi au semnat anterior "Crank", "Crank : High Voltage" si "Gamer".

Productia lui "Ghost Rider: Spirit of Vengeance" a demarat pe 1 noiembrie si s-a desfasurat in peste 20 de locatii din Romania, precum si in studiourile Castel Film, mutandu-se in februarie, timp de doua saptamani, in Turcia. A fost primul film in 3D turnat aproape complet la noi in tara, dar si primul cu efecte vizuale si pirotehnice de asemenea calibru pentru Romania.

Postproductia se desfasoara acum in SUA. Bogdan Moncea, Marketing Manager la Castel Film, a declarat pentru HotNews.ro ca efectele vizuale vor necesita circa opt-noua luni si ca premiera filmului va avea loc in 2012. Ultimele zece zile de filmare de la Bucuresti au fost consacrate, de fapt, numai filmarilor in "green screen".

"Ghost Rider 2" este produs de Sony Pictures, iar scenariul a fost scris de Scott Gimple si Seth Hoffman. Nicolas Cage, Violante Placido si Ciaran Hinds sunt in fruntea distributiei.

Un alt film cu productie complicata se pregateste acum de filmari. Dupa "Sword of War" (2009), care ii avea in distributie pe Rutger Hauer si F. Murray Abraham, regizorul italian Renzo Martinelli incepe o noua colaborare cu Castel Film.

Noul proiect are ca titlu de lucru "September 11", dar e posibil ca el sa fie schimbat pentru a nu se confunda cu data atacurilor teroriste din 2001. De fapt, filmul va fi un "epic" a carui actiune se petrece in anul 1683 cand, dupa doua luni de asediu otoman are loc, in zilele de 11 si 12 septembrie, Batalia Vienei.

Filmul, produs de Martinelli Film, il va aduce in tara pe Harvey Keitel, care tot in acest an (mai-iunie) ar trebui sa filmeze si pentru "Ipu"/"So I Say", film realizat de Bogdan Dumitrescu Dreyer dupa Titus Popovici si produs de compania romaneasca Tandem Film. In acest film a carui productie a fost amanata de anul trecut, lui Harvey Keitel ar trebui sa ii dea replica Gerard Depardieu.

Castel Film va intra probabil in luna mai in filmari si cu lungmetrajul "Puzzle pentru un orb"/"Puzzle for a Blind Man", a carui productie a amanat-o deja din octombrie trecut. Filmul va fi regizat de Andrei Zinca si adapteaza piesa "Blind Date", apartinand dramaturgului argentinian Mario Diament.

Pentru rolul principal fusese initial confirmat Frank Langella dar, cum bugetul s-a restrans si coproducatorii straini anuntati initial au iesit din schema, filmul va ramane o productie majoritar romaneasca si cu o distributie autohtona.

Pana in luna mai, Castel Film va fi prestator de servicii si pentru HBO SUA care va filma pentru Cinemax, de la jumatatea lui martie, un serial de 13 episoade, intitulat "Girls Guide" si care va fi regizat de Alex Merkin. Filmarile vor dura cinci saptamani, iar premiera va avea loc in acest an.