Sundance Institute a anuntat cele 13 proiecte selectate pentru cele doua laboratoare organizate anual in Sundance Resort din Utah, rezidenta a festivalului fondat de Robert Redford. „Lupu”, in regia lui Bogdan Mustata, este unul dintre cele 5 proiecte selectate pentru Laboratorul de Scenaristica. Alaturi de el se afla doi regizori din SUA, unul din Spania si o regizoare din Israel, informeaza un comunicat.

Scris si regizat de catre Bogdan Mustata, “Lupu” este povestea suprarealista a unui tanar care isi doreste ca tatal sau sa traiasca din nou. In mod bizar, tatal sau renaste (la propriu) si redevine parte din familie.

“Lupu” este debutul in lung-metraj al regizorului Bogdan Mustata. Absolvent al Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica,”I.L. Caragiale” in 2001, Bogdan Mustata a locuit in o perioada in Vietnam si in Dubai, unde a regizat si a jucat in spoturi comerciale si seriale de televiziune. Intors in Romania in 2008 a regizat „O zi buna de plaja”, produs tot de Strada Film cu care a obtinut Ursul de Aur la Festivalul International de la Berlin, apoi Marele Premiu la Palm Springs.