Dupa Sean Penn anul trecut, in 2009 un alt actor va fi presedintele juriului celui mai prestigios festival de film din lume. Isabelle Huppert, muza lui Claude Chabrol, a fost de doua ori premiata la Cannes, in 1978 si 2001.

Isabelle Huppert a declarat dupa aflarea vestii: "Am o lunga relatie cu Cannes-ul, iar aceasta viitoare prezenta a mea va pecetlui definitiv dragostea pentru acest festival si pentru cinematografia mondiala. Cannes-ul este o poarta deschisa catre toate ideile novatoare ale lumii si sunt fericita ca voi fi un spectator privilegiat al acestora."

Nascuta in 1953, actrita franceza a fost distinsa de doua ori cu premii de interpretare pe Croazeta, prima oara pentru "Violette Noziere" (regia- Claude Chabrol, 1978), a doua oara pentru " La Pianiste" (regia- Michael Haneke, 2001).

In schimb, 16 filme in care a jucat au participat in Competitia Oficiala. In 1984, Isabelle Huppert a fost membra a juriului Festivalului de la Cannes. Atunci, Palme d'Or-ul a fost acordat filmului "Paris, Texas", in regia lui Wim Wenders.

A 62-a editie a Festivalului de la Cannes are loc in acest an in perioada 13-24 mai. Ultima femeie care a prezidat juriul mare de la Cannes a fost Liv Ullman, in 2001.