Cu cateva minute in urma, biroul de presa al Festivalului de film de la Berlin a dat publicitatii primele titluri din Selectia Oficiala a editiei care debuteaza pe 5 februarie. Printre filmele care vor fi prezentate in cadrul Selectiei Oficiale, dar in afara competitiei, se numara si filmul "The Reader", de Stephen Daldry, favorit la Oscar si la Globurile de Aur.

Filmul autorului lui "Billy Elliott" este povestea unei foste gardiene de lagar nazist (interpretata de Kate Winslet) care traieste peste ani o torida aventura cu un baiat mult mai tanar. Din distributie mai fac parte Ralph Fiennes, David Kross, Lena Olin si Alexandra Maria Lara.

Tot in afara competitiei va fi proiectat la Berlinala si filmul "The Private Lives of Pippa Lee", realizat de Rebecca Miller dupa propriul roman (aparut si in limba romana). Filmul sotiei lui Daniel-Day Lewis ii are ca protagonisti pe Robin Wright-Penn, Alan Arkin, Keanu Reeves, Maria Bello, Julianne Moore si Winona Ryder.

De asemenea hors-concours va fi prezentat si cel mai recent film al lui Theo Angelopoulos, "The Dust of Time" (cu Irene Jacob, Michel Piccoli si Willem Dafoe), desi a avut deja premiera mondiala recent la Festivalul de la Salonic. Si, pentru a echilibra marile teme si a da Hollywoodului ce i se cuvine, tot in afara competitiei va fi prezentat si "Pink Panther II", probabil ca in prezenta Inspectorului Clouseau, alias Steve Martin.

In ce priveste Competitia Oficiala, ea se arata deocamdata promitatoare, cuprinzand cele mai recente filme semnate de Chen Kaige, Lukas Moodysson, Sally Potter sau Rachid Bouchareb. Filmele lor, "Mei Lanfang"/"Forever Enthralled", "Mammoth", "Rage" si "London River " vor aduce in infriguratul Berlin actori ca Zhang Ziyi, Gael Garcia Bernal, Michelle Williams, Dame Judi Dench, Jude Law, Dianne Wiest, Steve Buscemi si Brenda Blethyn.

Primul film de debut din Competitia Oficiala este deocamdata "The Messenger", semnat de americanul Oren Moverman, care ii are in rolurile principale pe Ben Foster, Woody Harrelson si Samantha Morton. Lista mai e completata de filmul german "Alle Anderen ", de Maren Ade.

A 59-a editie a Berlinalei va avea loc intre 5 si 15 februarie.