Lungmetrajul de debut al documentaristei Anca Damian, "Intalniri incrucisate", este singurul film romanesc din line up-ul Festivalului de la Chicago, care se afla in plina desfasurare. Premiera romaneasca a filmului este programata pentru 12 decembrie.

"Intalniri incrucisate" infatiseaza trei povesti care se desfasoare in intervalul a doua zile, vreme in care destinele personajelor se intersecteaza. Folosind o formula deloc noua, filmul aduce o nota de autenticitate gratie interpretarilor, in special cea a protagonistei, Oxana Moravec.

Anca Damian: "Ceea ce am vrut sa dezvalui prin Intalniri incrucisate este ca adevarul, vazut din punctul de vedere al diferitelor personaje, este circular: ce i se intampla unui personaj este valabil pentru toate. De fiecare data cand cineva cauta sau intalneste pe altcineva, se confrunta cu el insusi."

Scenariul ii apartine Ancai Damian, care a fost sfatuita de Razvan Radulescu.

Din distributie fac parte: Oxana Moravec, Andi Vasluianu, Mimi Branescu, Diana Cavaliotti, Ana Maria Moldovan, Gabriel Spahiu, Marius Chivu, Ion Sapdaru si Costel Cascaval. Imaginea ii apartine lui Liviu Marghidan.

Filmul a avut o avanpremiera la Festivalul Transilvania de la Cluj-Napoca. El fost de curand prezentat la Festivalul de Film de la Pusan, urmand ca intre 11 si 16 noiembrie sa fie prezentat si la Festivalul de la Cottbus. Filmul va mai participa si la Saptamana Filmului Romanesc de la Viena, eveniment pregatit de ICR.

In Romania, "Intalniri incrucisate" va fi distribuit de Transilvania Film, care a devenit cel mai asiduu distribuitor de film romanesc.