Cel de-al cincilea și ultimul film al celebrei saga „Indiana Jones” cu Harrison Hord s-a instalat pe primul loc în box office-ul nord-american după weekendul de lansare, la o distanţă confortabilă de poziţia a doua, dar cu încasări sub așteptări, relatează revista Variety, citată de News.ro.

Harrison Ford in „Indiana Jones and the Dial of Destiny”Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia Images

Potrivit datelor publicate duminică de compania de specialitate Exhibitor Relations, Indiana Jones and the Dial of Destiny a obţinut încasări de 60 de milioane de dolari în Canada şi SUA în weekendul de lansare, o performanţă însă sub aşteptări, dat fiind costul de 295 de milioane de dolari al filmului, unul dintre cele mai scumpe din toate timpurile.

La 15 ani de la cel de-al patrulea episod, Harrison Ford, în vârstă de 80 de ani, îl interpretează din nou pe celebrul arheolog într-unul dintre cele mai aşteptate blockbustere de familie ale anului. James Mangold i-a luat locul în spatele camerei lui Steven Spielberg, care a regizat fiecare episod din 1981 încoace.

Disney, care a cumpărat francizele Indiana Jones şi Star Wars atunci când a achiziţionat compania de producţie Lucasfilm în 2012, a anunțat că aceasta va fi ultima apariţie a lui Harrison Ford într-unul dintre cele mai memorabile roluri din lunga sa carieră.

În acest nou și ultimul film Indiana Jones, actriţa Phoebe Waller-Bridge, cunoscută publicului din serialul Fleabag, o interpretează pe fina lui Indiana Jones, în timp ce actorul danez Mads Mikkelsen joacă rolul antagonistului principal.

„Indiana Jones and The Dial of Destiny”, urmat la box office de două filme de animație

Pe cea de-a doua treaptă a podiumului, Spider-Man: Across the Spider-Verse, lansat pe marile ecrane în urmă cu cinci săptămâni, a obţinut încasări de 11,5 milioane de dolari.

Filmul produs de Sony, cel mai recent din franciza Omul Păianjen, îl propulsează pe eroul său, Miles Morales, noua faţă a lui Spider-Man, într-o lume alcătuită din dimensiuni paralele (multivers).

Spider-Verse a generat 340 de milioane de dolari la box office-ul intern şi a depăşit pragul de 600 de milioane de dolari în ceea ce priveşte vânzările de bilete la nivel mondial.

Pe locul al treilea, imediat în spatele său, regăsim filmul de animaţie Elemental, o poveste fantastică realizată de studioul Pixar deţinut de grupul Disney în care imigraţia reprezintă tema de fundal, cu încasări de 11,3 milioane de dolari.

Elemental, care nu s-a ridicat la așteptările Pixar, dă dovadă de o rezistenţă modestă, cu 88 de milioane de dolari în America de Nord şi 186 de milioane de dolari în întreaga lume. Se pare că filmul va continua să atragă public pe tot parcursul verii, dar va avea dificultăţi în a-şi justifica bugetul de 200 de milioane de dolari.

Continuă seria încasărilor dezamăgitoare pentru cinematografele nord-americane

No Hard Feelings, o comedie produsă de Sony cu Jennifer Lawrence în rolul principal, se menţine pe locul al patrulea, cu încasări de 7,5 milioane de dolari.

Filmul Transformers: Rise of the Beasts completează din nou topul primelor cinci locuri, adăugând 7 milioane de dolari din 2.852 de săli, la cea de-a patra sa lansare.

Până în prezent, cel de-al şaptelea episod din Transformers a obţinut 136 de milioane de dolari în box office-ul intern şi 381 de milioane de dolari la nivel global. Producţia a costat 200 de milioane de dolari.

A fost un nou weekend dezamăgitor la box office-ul nord-american, Ruby Gillman, Teenage Kraken, un film de familie cu un buget de 70 de milioane de dolari, produs de DreamWorks şi Universal, debutând pe locul şase, cu încasări de doar 5,2 milioane de dolari.

Pe lângă Dial of Destiny şi Ruby Gillman, aventura cu supereroi DC The Flash a coborât pe locul opt în cel de-al treilea weekend de la lansare, cu 5 milioane de dolari, o altă scădere dezamăgitoare de 67% și o continuare a seriei de venituri dezastruoase după lansare.

Acesta nu a depăşit încă 100 de milioane de dolari pe plan intern, vânzările de bilete fiind de 99,2 milioane de dolari până în prezent.

Asteroid City, ultimul film al emblematicului regizor Wes Anderson, a obţinut încasări modeste de 3,8 milioane de dolari, chiar dacă a ajuns acum în 1.901 cinematografe nord-americane. Până în prezent, filmul în care apar multe vedete, în frunte cu Scarlett Johansson şi Jason Schwartzman, a generat 18,1 milioane de dolari în America de Nord şi 29 de milioane de dolari în întreaga lume.

Nu este neapărat un rezultat rău pentru un film independent în vremuri post-COVID, dar arată din nou că Anderson rămâne un regizor de nișă, indiferent câte nume mari ar coopta la bord pentru proiectele sale.

După o serie de lansări sub aşteptări la începutul verii, proprietarii de cinematografe îşi păstrează speranţa pentru cele din iulie precum Mission: Imposibil 7, Oppenheimerşi Barbie al lui Greta Gerwig pentru a umple locurile în multiplexuri.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: