Va era dor de un fantasy cu si despre pataniile zeilor? „Gods of Egypt” spune povestea lui Horus pornit intr-o misiune de razbunare si revendicare a tronului uzurpat de unchiul sau, Seth. In ajutorul sau vine un simplu muritor care reuseste sa cada la o intelegere cu stapanul cerului. Oare misiunea lor ca va fi incununata cu succes?

HotNews.roFoto: Hotnews

Seth: You're not fit to be king... it's my turn now.

Alex Proyas nu e un strain pentru cinefili. „The Crow”, „I, Robot”, „Dark City”sunt cunoscute de la vladica pana la opinica – daca vorbim cu fanii hardcore ai genului fantasy cu tente noir. Nu sunt mama Omida ca sa ghicesc cum de i-a traznit regizorului - dupa mai bine de 7 ani de pauza- sa revina pe piata cu „Gods of Egypt”. Banuiesc ca la mijloc ar fi si un mic aspect biografic, Proyas s-a nascut in Alexandria, Egipt.

Clash si Wrath of the Titans n-au avut succes printre fani si cu atat mai putin printre critici. Asa cum in Xena si Hercule ii vedeam pe vajnicii eroi plimbandu-se prin Elada, India, Egipt si Scandinavia fara sa tina cont de istorie si jongland cu aspecte din mitologie dupa bunul plac, asa a rasarit si scenariul pentru „Gods of Egypt”, un periplu halucinant de buddy road movie unde adaugam o doza suficienta de daddy issues. Asta se cere pe piata, asta oferim publicului. Important e sa iasa bine la incasari.

Gerard Butler is The God of The Desert. #GodsOfEgypt is in theaters February 26.

Posted by Gods of Egypt on Monday, 1 February 2016

Pe scurt, Horus (Nikolaj Coster-Waldau), zeul egiptean al cerului, arogant si prea plin de el este adus cu picioarele pe pamant taman in ziua incoronarii. Unchiul sau, Seth (Gerard Butler) doreste sa-i demonstreze tatalui sau, Ra (Geoffrey Rush) ca merita sa conduca intregul Egipt, asa ca isi ucide fratele, isi orbeste nepotul si preia fraiele puterii. Domnia incepe cu o schimbare radicala in privinta vietii dupa moarte, daca ai bani ti-ai asigurat locul pe taramul vesel al vanatorii, daca nu ai bani, e vai si amar de sufletul tau. La propriu. Daca simtiti deja ca povestea suna izbitor de asemanator cu premiza din „Thor”... nu va inselati! Avem fiul mult iubit, avem fiul jelos, daddy issues de ambele parti si actori sexosi in rolurile principale. Ce functioneaza pentru Marvel, poate sa mearga si-n Egipt. Sau asa ceva dupa cum avea impresia Proyas. Nefericirea lui Horus este completata de tradarea prea-iubitei Hathor (Elodie Yung – hello Elektra din „Daredevil”)devenita concubina lui Seth. Drumul spre spalarea pacatelor este presarat cu aventuri alaturi de muritorul Bek (Brenton Thwaites), un hot pragmatic si cativa sandworms cat sa ne faca sa ducem dorul sagai nemuritoare, „Dune”.

Experience the power of the Sphinx in IMAX 3D. #GodsOfEgypt is in theaters next Thursday 7pm! Get tix: lions.gt/GOEtix

Posted by Gods of Egypt on Friday, 19 February 2016

Am plecam spre cinematograf cu speranta ca ma voi bucura de Nikolaj Coster-Waldau si am iesit cu fruntea descretita de Gerard Butler. Singurul actor din toata nebunia de efecte de proasta calitate si scenariu pierdut din mana, care nu si-a luat rolul in serios si a inteles ca trebuie in toata povestea asta sa ofere exact ce doreste publicul. Un personaj negativ carismatic, ala de ajungi sa-l iubesti cu foc in loc sa-l urasti de moarte. Seth – da, folosesc versiunea anglofona a numelui zeului, pentru ca asa doreste sufletul meu nearvunit lui Anubis – e un soi de Loki mult mai vanjos, sarcastic, carismatic, sexos si din pacate aterizat intr-un film foarte prost. Nu stiti voi cat sufar eu din acest motiv – ca-i filmul prost – pentru ca Butler chiar face o treaba buna. N-are omul mana buna cand vine vorba de proiecte noi – eu una tot nu-mi explic cum „Olympus has fallen” are parte de un sequel – dar daca tot va incumetati sa vedeti cu sta treaba cu zeii Egiptului, va spun voua sa-i dati o sansa lui Gerard Butler. Din pacate Coster-Waldau – forever Jaime Lannister in our hearts – nu e intr-o forma – actoriceasca caci despre cea fizica numai de bine, ladies nu o sa fiti dezamagite – de zile mari. Nu-i chimie pe linia de buddy movie cu Thwaites iar Elodie Yung ajunge sa duca greul in relatia de pe ecran atunci cand Nikolaj arata cat de mult e plictisit de ce face – poate din cauza ca si in acest proiect se alege cu o ciuntire, dovada ca de „Game of Thrones” nu scapi asa usor.

Destiny awaits. Nikolaj Coster-Waldau is Horus, God of the Sky. #GodsOfEgypt is in theaters everywhere February 26.

Posted by Gods of Egypt on Friday, 13 November 2015

O sa vedeti cum zeii egipteni au puteri de Transformers. Pe bune! Atunci cand Proyas s-a gandit el cum sa puna elementele din scenariu cap la cap si-o fi zis ca e genial sa adaugi un pic de Optimus Prime peste personaje. Sa fie! The more the merrier. O sa dati si peste viermi gigant si daca n-o sa va intrebati unde e mirodenia, n-ati facut nimic in timpul filmului. O sa gasiti si un Sfinx iar CGI-ul e mai slab decat in „The Mummy Returns” cand The Rock era o vietate jumatate om, jumatate scorpion. Sa nu spuneti ca nu v-am avertizat.

Rezultatul experimentului „Gods of Egypt” dovedeste – daca mai era nevoie – lipsa de idei de la Hollywood si incercarile disperate de a scoate un succes la box-office inaintea blockbusterelor asteptate cu infrigurare. Si daca tot incheiem dezamagiti, sa ne aducem aminte de marele scandal al „white-washing-ului” distributiei aka nu o sa vedeti picior de egiptean prin film iar mai toti actorii vorbesc cu accent britanic. Din pacate, aceasta problema are un raspuns neplacut. Producatorii doresc nume mari, actori cunoscuti si capabili sa atraga spectatorii la film. Vrei efecte speciale? Vrei finantare? Nu poti sa vii cu un necunoscut, chit ca e perfect din punct de vedere al etnicitatii. Omul nu aduce bani. Nu e normal dar nu se intrevede o schimbare a mentalitatii maharilor de la Hollywood in viitorul apropiat. Si eu doresc sa vad un actor roman jucand rolul lui Vlad Tepes/Dracula. N-am nimic cu Luke Evans sau cu Gary Oldman dar gasim si noi un romanas sexy, brunet si cu musculatura lucrata, numai bun pentru scenele fara camasa. Wishful thinking.

„Gods of Egypt” este salvat – cat s-a putut – de Gerard Butler – ar fi cazul sa inceapa sa dea auditii pentru rolurile negative – si lasat sa se invarta haotic, asemeni viermilor printre dune, pana cand realizezi ca s-a ales praful atat de bunele intentii ale regizorului cat si de carierele unor actori inhamati la acest experiment.

Ioana, cand ia o pauza si nu mai e workaholica, se uita la filme si seriale cat e ziua de lunga si scrie despre ele pe www.edgeandback.ro.