Pre-vanzarile pentru extrem de asteptatul "Star Wars - The Force Awakens" au depasit toate recordurile inregistrate vreodata pe site-urile americane de vanzari de bilete, prevestind incasari astronomice pentru film, scrie presa internationala.

"Traim un moment extraordinar in acest sector (n.r. al filmului) cu o cerere de bilete fara precedent pentru "Star Wars" si achizitii de opt ori mai mari decat recordul anterior stabilit de "Hunger Games" in 2012", a scris site-ul Fandango, intr-un comunicat citat de AFP.

Luni, ziua in care au fost puse in vanzare biletele in toata lumea, traficul pe Fandango a fost de sapte ori mai mare decat in mod obisnuit, adauga comunicatul care precizeaza ca salile de cinema programeaza spectacole suplimentare pentru a raspunde cererii foarte mari.

"Entuziasmul pentru cel mai asteptat film al anului este de neimaginat si speram sa dureze pana in 18 decembrie", data lansarii filmului in SUA.

In Franta si Belgia filmul va fi lansat in 16 decembrie.

Site-ul de vanzari de bilete Movietickets.com a anuntat de asemenea ca prima zi de vanzare a biletelor la Star Wars a fost cea mai buna avuta vreodata. Bilete pentru "Star Wars - The Force Awakens" reprezinta "95% din toate biletele vandute pe site in ultimele 24 de ore", au explicat reprezentantii Movietickets.com.