Lungmetrajul "Nobody Wants the Night", regizat de Isabel Coixet, cu actriţa franceză Juliette Binoche în rolul principal, va deschide ediţia din 2015 a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, informează variety.com. Filmul va avea premiera mondială pe 5 februarie.

"Nobody Wants the Night" va fi proiectat in competiţia internaţională a Berlinalei. Juliette Binoche, câştigătoare a premiului Oscar pentru rolul din "Pacientul englez", joacă în "Nobody Wants de Night" alături de actriţa japoneză Rinko Kikuchi şi de starul irlandez Gabriel Byrne.

Actiunea filmului se plaseaza în anul 1908, în Groenlanda, şi relatează, potrivit producătorilor, povestea "unor femei curajoase şi a unor bărbaţi ambiţioşi care pun totul la bătaie pentru dragoste şi glorie". Pelicula, care este o coproducţie Spania-Franţa-Bulgaria, a fost turnat în Norvegia, Bulgaria şi Spania.

"Isabel Coixet a creat un portret impresionant şi receptiv pentru două femei aflate în circumstanţe extreme", a declarat Dieter Kosslick, directorul Berlinalei.

Dieter Kosslick a precizat, de asemenea, că "Nobody Wants the Night" este primul film care va fi proiectat cu noul sistem de sunet Dolby Atmos în principala sala de proiecţii a Berlinalei - Berlinale Palast.

Şase filme regizate de Isabel Coixet au fost proiectate în trecut în diverse secţiuni ale Berlinalei, inclusiv "Viaţa mea, fără mine", în 2003, şi "Elegie", în 2008. Regizoarea spaniolă a făcut parte, în 2009, din juriul secţiunii internaţionale a Festivalului Internaţional de la Berlin.

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 5 - 15 februarie. În 2015, juriul Berlinalei va fi prezidat de regizorul, scenaristul şi producătorul american Darren Aronofsky.