Vineri, 5 octombrie 2012, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat, in prezenta regizorului Marius Iacob, documentarul 24 Galeti, 7 Șoareci, 18 Ani.

Foto:

Marius Iacob este doctorand și asistent la Universitatea Nationala de Arta Teatrala și Cinematografica „I.L. Caragiale“ din București, institutie ale carei cursuri le-a absolvit in 2006 (sectia imagine de film și tv). Filmul Oxygen (Manekino Film), realizat impreuna cu Adina Pintilie, a fost selectionat la Rotterdam Film Festival. Marius Iacob a mai semnat imaginea pentru Ciobanul zburator, premiat la Locarno, regizat de Catalin Mușat, și pentru Bric-Brac, regia Gabriel Achim, selectionat la Berlinale in 2006. Documentarele co-regizate de Marius Iacob au fost distinse cu mai multe premii internationale.

In 2012, documentarul 24 Galeti, 7 Șoareci, 18 Ani a avut premiera internationala in Elvetia, in cadrul Visions du Reel, iar la Festivalul International de Film de la Cracovia a fost distins cu premiul Dragonul de argint pentru cel mai bun documentar. Filmul a mai fost selectionat in competitiile oficiale la Dokleipzig (Germania), la Festivalurile de la Sarajevo, Listapad (Belarus) și Taiwan International Documentary Festival – TIDF (Taiwan). In Romania documentarul a mai fost proiectat in 2011 la Festivalul International de Film Transilvania – TIFF, in cadrul Zilelor Filmului Romanesc, și la Astra Film Festival.

Actiunea filmului 24 Galeti, 7 Șoareci, 18 Ani se petrece undeva in Transilvania. Viata „exotica“ pe care o duc Imre și Piroska i-a transformat incet intr-unul dintre punctele de atractie ale zonei și intr-un soi de exponate de muzeu. Existenta lor liniștita și izolata incepe sa depinda de interactiunea cu o alta lume. Rutina lor graviteaza in jurul numerelor, iar pentru ei fiecare numar spune o poveste.

Distributie: Imre Pokut, Piroska Pokut

Regia și scenariul: Marius Iacob

Director de imagine: Marius Iacob

Montaj, sunet: Marius Iacob / Vlad Voinescu

Producator: Adina Pintilie (MANEKINO FILM)

Filmele vor fi subtitrate in limba romana. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.