Scurtmetrajul Chefu’ regizat de Adrian Sitaru va participa în competitia internatională a Festivalului International de Scurtmetraj de la Oberhausen, Germania, desfăsurat în perioada 26 aprilie - 1 mai 2012.

Chefu’ este o comedie care spune povestea lui Neli, o femeie de 55 de ani dintr-un oraş de provincie din Ardeal. După o călătorie de câteva zile la Bucureşti, Neli se întoarce acasă şi descoperă cu stupoare, din relatările vecinelor binevoitoare, că în absenţa ei, Dan, fiul de 17 ani, a încins un adevărat chef. Dialogurile cu accent ardelenesc, umorul si relațiile dintre personaje fac din Chefu’ o comedie savuroasă, care cu siguranță va fi pe placul unui public larg.

Adrian Sitaru despre Chefu’ „ Relațiile dintre mamă-copil, femeile din același bloc, grijile fiecăruia pentru celălalt, dar și "frica" de ochii lumii sunt elemente care m-au fascinat în povestea Claudiei Silișteanu și care m-au marcat și pe mine încă din copilărie. Mai mult decât o narațiune clasică, mi-am dorit un film despre povestea interioară a sentimentelor și stărilor prin care trec protagoniștii”.

Distribuția îi reunește pe actorii Tania Filip, Clara Vodă, Nataşa Raab, Elena Ivanca şi Emilian Mârnea. Producător este Monica Lăzurean-Gorgan, scenarist Claudia Silișteanu, iar imaginea este semnată de Adrian Silișteanu.

Chefu’ va fi proiectat în cadrul ediției cu numărul 58 a Festivalului Internațional de Scurtmetraj de la Oberhausen, Germania, unul dintre cele mai vechi și prestigioase festivaluri de film din Europa.

Premiera românească a filmului va avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Film NEXT, desfășurat în perioada 28 martie – 1 aprilie 2012 în București.

Chefu’ este produs de 4 PROOF FILM, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și Zenith Media.