Cea de-a 21-a editie a Festivalului International de Film DaKINO se va desfasura in perioada 21- 26 noiembrie la Cinematografele Patria, Scala si Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) din cadrul Muzeului Taranului Roman. Selectia realizata de criticul de film Irina-Margareta Nistor pentru Competitia de Scurtmetraj cuprinde 57 de scurtmetraje din 25 de tari. Scurtmetrajele selectionate concureaza pentru Trofeul DaKINO 21, Cea mai buna regie, Cea mai buna imagine si Premiul Special al Juriului.

Entry-urile romanesti din cadrul Competitiei de Scurtmetraj:

GROWING, regia Roxana Bentu

CATEGORIA GREA, regia Olivia Caciuleanu

ZI FRUMOASA DE PRIMAVARA, regia Bogdan Ciubotaru

GRAND HOTEL ITALIA, regia Rodi Cotenescu

LOST SPRINGS 2, regia Andrei Dobrescu

STRUNG LOVE, regia Victor Dragomir

FATA DIN TRANSILVANIA, regia Dan Draghicescu

SUPERMAN, SPIDERMAN SAU BATMAN, regia Tudor Giurgiu

ADULTER, regia Peter Kerek

PICIOR DE PORC 3LEI/ KG, regia Stefan Marin, Rares Neagu

JAFUL, regia Dan Radu Mihai

PESTELE CEL MARE, regia Cristian Negoescu, Razvan Tache

AJUTOR, regia Edy Obretin

MOMENTE, regia Dorin Pene

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, premiile vor fi acordate de catre Juriul format din Anca Damian, regizor, scenarist si producator, actrita Ana Ularu, regizorul Yacine Sersar, castigator al DaKINO 19, precum si al editiei aniversare, DaKINO 20, John Ketchum, co-fondator al FILMINUTE, Festivalul International de Filme de 1 minut si producatorul Mihai Orasanu.

Valoarea totala a premiilor ce vor fi acordate in cadrul acestei a 21-a editii a DaKINO se ridica la 8000 EUR.

Publicul va acorda prin vot Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj si respectiv Cel mai bun documentar in cadrul sectiunii Brilliant Docs.

Festivalul International de Film DaKINO este organizat de Fundatia DaKINO, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, al Centrului National al Cinematografiei si al Asociatiei FAMart.