Dacian Cioloș a fost luat la întrebări, sâmbătă, la Alexandria, în județul Teleorman, de către un agent al Poliției Locale în timp ce încerca să lipească un afiș electoral al alianței USR-Plus. Agentul local l-ar fi întrebat pe Cioloș dacă are „poziția de la partidul electoral”, conform unei înregistrări video publicate de alianța USR-Plus pe Facebook. După un scurt dialog cu Cioloș care amintește de prevederile legii privind lipirea afișelor, agentul local răspunde: „E bine ce faceți dumneavoastră”.

HotNews.roFoto: Hotnews

De la Poliția Locală Alexandria sunt. Aveți poziția de la partidul electoral?”, ar fi spus polițistul local, conform unei înregistrări video publicate de alianța USR-Plus pe Facebook.

Avem legea care spune că pe afișiere se pot pune afișe. Nu așa spune legea?”, răspunde Dacian Cioloș.

Da, dar la noi este o regulă aici...”, încearcă să continue agentul local.

Nu suntem în România? Știți că există o lege în România...”, răspunde Cioloș.

Aveți poziția respectivă?”, întreabă agentul local.

Deci legea spune că la panourile de afișaj puse de primării, partidele în campanie electorală pot să pună afișe. Și așa facem peste tot în țară. Fără nimic altceva, că e o lege”, continuă Cioloș.

Da, sunt de acord cu dumneavostră, respectăm legea. (...) 208/2012. Da, o respectați. Dar eu v-am întrebat de poziție și câte afișe lipiți”. a mai spus agentul poliției locale.

Unul. Dar în lege nu scrie nimic de poziție ci doar că trebuie să punem afișele doar pe panourile asigurate de primărie, nu în altă parte. Și asta facem”, continuă CIoloș.

Da, v-am înțeles”, răspunde polițistul local din Alexandria.

Și?”, întreabă Cioloș.

E bine ce faceți dumneavoastră”, răspunde agentul local.