Partidul National Liberal propune schimbarea orei Romaniei si trecerea acesteia pe Ora Europei Centrale. In acest fel, tara noastra ar avea aceeasi ora ca Germania, Italia, Spania, Franta, Polonia, Cehia, Ungaria, Belgia si Olanda.

"Este o declaratie de intentie clara si ferma catre valorile europene, de demnitate europeana, pe care liberalii si le asuma fara echivoc. Romania trebuie sa se alinieze la ritmul Europei, atat politic, economic, social, cat si simbolic. Relatiile noastre de parteneriat economic, colaborare politica si administrativa sunt in primul rand cu institutii si companii europene. In plus, cateva milioane de romani se afla in Europa si sunt in legatura cu familiile si prietenii din tara, iar o astfel de masura ar avea o contributie si in plan social, la crearea sentimentului de apartenenta la o Europa Unita", a declarat prim-vicepresedintele PNL, Klaus Johannis, citat intr-un comunicat al PNL.

"Pe 25 mai ii asteptam pe romani la vot sa isi exprime clar aceasta dorinta si sa dea liberalilor puterea de a schimba. Fie vom putea noi sa facem asta din fruntea tarii, fie vom avea o sustinere suficient de mare ca sa putem sa cerem Guvernului acest lucru", a adaugat Klaus Johannis.

Potrivit liberalilor, "stabilirea orei este o conventie, care a pornit initial de la parametrii tehnici (meridianele), dar a fost modificata de fiecare data atunci cand interesele politice au solicitat acest lucru. In prezent, ora este reglementata de Ordonanta de Guvern nr.20/18 august 1997", iar acum ar fi nevoie de un proiect de lege prin care Romania sa treaca la ora Europei Centrale.