Investitiile si locurile de munca reprezinta principala preocupare a Guvernului pentru a sustine cresterea economica, a afirmat, sambata, premierul Emil Boc, la Palatul Victoria, in cadrul intrevederii cu reprezentantii Fondului Monetar International, ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene, transmite Agerpres.

Potrivit premierului, din datele preliminare "avem o buna sansa pentru a avea trei trimestre de crestere consecutiva: ultimul trimestru de anul trecut, primul trimestru si speram si al doilea trimestru din acest an".

"In acest context lucram la urmatoarea rectificare bugetara, care va fi in luna august, pentru a aloca bani pentru investitii si a avea crestere economica, asa cum este specificat in scrisoarea de intentie", a spus Boc, primul ministru manifestandu-si 'hotararea' de mentine "pasul reformelor cu prudenta si fara populism".

El a mai spus ca, asa cum afirmau si reprezentantii FMI la inceputul vizitei, "aceasta crestere economica trebuie sa se simta in viitor si in viata oamenilor, astfel incat acestia sa simta in 2012 o schimbare in viata lor".

Proiectia bugetara pentru 2012, una dintre temele de discutie abordate cu delegatia FMI, CE si BM

Proiectia bugetara pe anul 2012, reducerea arieratelor din sectorul medical si finalizarea reformei in domeniul sanatatii, privatizarea managementului companiilor de stat si vanzarea unor pachete de actiuni minoritare detinute de stat la unele companii au fost temele abordate la intrevederea avuta, sambata, la Palatul Victoria, de premierul Emil Boc cu reprezentantii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, informeaza un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, la intrevedere au mai participat, alaturi de primul-ministru, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, secretarii de stat din Ministerul Finantelor Publice Bogdan Dragoi si Gheorghe Gherghina.

Misiunea comuna de evaluare a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla in Romania din 20 iulie pentru a analiza proiectiile de crestere economica, situatia fiscala, rectificarea bugetara pe 2011, parametrii generali ai bugetului de stat pe 2012, situatia arieratelor companiilor de stat si nivelul de absorbtie a fondurilor europene.

Misiunea de evaluare a reprezentantilor institutiilor financiare internationale in Romania, in cadrul acordului stand-by de tip preventiv care a demarat in acest an la finele lunii martie, se incheie luni 1 august.