Ambasada Norvegiei la Bucuresti deschide, joi si vineri, la sediul institutiei, o carte de condoleante in memoria victimelor tragediei care a avut loc, vinerea trecuta, la sediul Guvernului din Oslo si in tabara de tineret de pe insula Utoya, anunta Agerpres. Joi, la ora 10:00, presedintele Traian Basescu este asteptat la Ambasada Norvegiei, pentru a scrie un mesaj de condoleante.

"Ca urmare a evenimentelor tragice petrecute vineri, 22 iulie, la sediul Guvernului din Oslo si in tabara de tineret de pe insula Utoya, Ambasada Regala a Norvegiei va deschide o carte de condoleante in zilele de joi, 28 iulie si vineri, 29 iulie, in intervalul orar 10,00 -12,00, la sediul ambasadei din str. Atena, nr. 18, sector 1, Bucuresti", a aratat misiunea diplomatica norvegiana, pe site-ul institutiei.

Bilantul dublului atac care a avut loc in Norvegia, pe 22 iulie, a fost revizuit luni la 76 de morti: opt persoane au murit in atentatul cu masina-capcana din cartierul guvernamental din Oslo, alte 68 au fost impuscate in insula Utoeya, situata la 40 km distanta de Oslo, unde in jur de 600 de tineri laburisti se aflau intr-o tabara de vara.

Autorul dublului masacru din Norvegia este Anders Behring Breivik, acesta fiind plasat intr-o celula de sapte metri patrati in penitenciarul Ila, din orasul Sandvika, la vest de Oslo, dupa cum informeaza cotidianul Verdens Gang in editia digitala.

Norvegianul de 32 de ani, extremist de dreapta, apropiat de fundamentalistii crestini si profund islamofob, este pazit zilnic 24 de ore pentru a se preveni sinuciderea, scrie ziarul norvegian, citat de agentia spaniola de presa EFE.