"Statul de drept inca nu a atins nivelul dorit nici in Bulgaria, nici in Romania. Se pare ca sunt facuti pasi mici inainte, cu dificultate si ca sunt necesare mai multe rezultate concrete", declara, la RFI, ministrul olandez pentru Afaceri Europene, Ben Knapen, dupa publicarea raportului MCV.

Ben Knapen mai spune ca "asemenea Comisiei (Europene - n.red.), Olanda constientizeaza eforturile mari realizate de Bulgaria si Romania in lupta impotriva coruptiei si a crimei organizate".

In opinia ministrului olandez pentru Afaceri Europene, "se pare ca sunt facuti pasi mici inainte, cu dificultate si ca sunt necesare mai multe rezultate concrete. Statul de drept inca nu a atins nivelul dorit nici in Bulgaria, nici in Romania".

Guvernul olandez va incepe "sa studieze cu rigurozitate rapoartele si va privi cu ochi critic progresele realizate. Guvernul va verifica in special daca progresele facute sunt ireversibile", mai precizeaza Ben Knapen.

Rapoartele MCV vor fi discutate in Consiliul Afaceri Generale, pe 12 septembrie. Declaratia oficiala a Guvernului va fi trimisa Parlamentului olandez pana la sfarsitul lui august.

Olanda este unul dintre cei mai mari adversari ai aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, oficialii acestei tari criticand adesea Romania, in ultima perioada.