VIDEO Traian Basescu: Cer public sa nu se plateasca arieratele catre furnizorii de medicamente pana nu se rezolva sistemul de achizitii. Lobby-ul furnizorilor de medicamente e prea mare

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 20 iulie 2011, 14:25 Actualitate | Esenţial


Traian Basescu a cerut public guvernului sa nu plateasca arieratele catre furnizorii de medicamente pana cand nu va fi rezolvata problema achizitiilor publice in spitale si farmacii. "Probabil ca lobby-ul furnizorilor de medicamente e atit de mare, ca nimeni nu reuseste sa stavileasca arieratele", a spus Basescu. El a facut aceste declaratii in ziua cind la Bucuresti incep consultarile dintre oficiali si delegatia FMI, care a cerut constant plata arieratelor din economie in general, si a celor din sanatate in particular.Declaratia completa a lui Traian Basescu cu privire la arieratele pe medicamente:

 • "Avem probleme serioase la achizitiile de medicamente. Probabil lobby-ul furnizorilor de medicamente e atit de puternic ca nimeni nu reuseste sa stavileasca aceasta veselie a arieratelor adunate de pe urma medicamentelor."
 • "Avem chiar acum delegatia FMI la Bucuresti si cu siguranta arieratele din sanatate si in mod deosebit din platile la medicamente vor fi o prioritate."
 • "Vreau sa stiti public pozitia mea, indiferent ce va decide guvernul: nu trebuie platit nici un leu din arieratele la medicamente pina cind nu se reglementeaza sistemul de achizitii de medicamente si in spitale, si in farmacii."
 • "A continua la fiecare 6 luni sa tot constatam ca avem arierate in conditiile in care si Comisia Europeana constata nereguli in achizitiile de medicamente cred ca este o mare greseala, indiferent cine ne cere sa platim cu prioritate in zona de arierate la medicamente."

Ce se intampla acum in achizitiile de medicamente a explicat pentru HotNews.ro, sub protectia anonimatului, primarul unuia dintre orasele importante din Romania:

 • "Am organizat un audit al sistemului local de sanatate. Una dintre concluzii a fost urmatoarea: o mare parte din licitatiile organizate de spitale pentru medicamente si aparatura medicala sint aranjate de conducerea spitalelor, care este mina in mina cu distribuitorii de medicamente. Asa se ajungea ca spitalele sa cumpere medicamente la preturi enorme, o parte din bani se intoarceau la acesti manageri de spitale, in timp ce spitalul insusi acumula datorii".

Cateva cifre importante pot schita contextul in care vin declaratiile presedintelui Basescu:

 • Ministerul Sanatatii solicita o rectificare bugetara de 4,4 miliarde de lei, mare parte fiind necesara pentru bugetul CNAS, institutia responsabila de contractele cu spitalele si de achizitiile de medicamente. "Problemele stringente sunt cele legate de programele nationale pe diabet si oncologie", a declarat saptamana trecuta ministrul Cseke Attila, pentru Mediafax.
 • La inceputul lui 2011, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu putea preciza cifra exacta a arieratelor. Din informatiile HotNews.ro, in acest moment datoriile sistemului de sanatate se ridica la 1,2 miliarde de euro, pentru jumatate din aceasta suma fiind depasit termenul de plata. Oficialii CNAS au declarat ca termenele de plata in sistem vor fi reduse in urmatorii doi ani. Dar problema arieratelor de pe piata farmaceutica este veche, una dintre cele mai importante cerinte ale FMI fiind achitarea datoriilor de catre statul roman. Dupa ce, intr-o prima faza, nivelul arieratelor a scazut, acesta a crescut din nou cauza fiind, conform surselor HotNews, facturile legale, dar neraportate Casei de catre farmacii.
 • Medicamentele reprezinta circa 25% din cheltuielile publice pentru sanatate, iar cheltuielile cu medicamentele compensate reprezinta mai putin de 10% din consumul de resurse publice alocat sanatatii. In Romania, firmele producatoare de medicamente nu-si pot stabili liber pretul la medicamente, pretul la producator al medicamentelor in Romania fiind printre cele mai mici din Europa. Astfel a aparut fenomenul comertului paralel prin care distribuitorii cumpara medicamente ieftine de la producatori si le exporta la preturi superioare in tarile din vestul Europei.
 • Comparativ cu celelalte tari din Uniunea Europeana, cheltuielile Romaniei cu medicamente per capita sunt cele mai mici, doar 172 euro comparativ cu media europeana de 376 euro sau cu maximul inregistrat in Grecia (584 euro). Ca procent din PIB, cheltuielile Romaniei cu medicamentele sunt de 1,4%, sub 1,7% cat este media europeana (date Eurostat).
   
Ce spune Acordul cu FMI in legatura cu arieratele din Sanatate:

 • "Dupa verificarea valabilitatii facturilor din sectorul de sanatate, arieratele vor fi integral platite pana la finele anului 2011. Continuarea reformelor in sanatate este cruciala pentru a preveni aparitia altor arierate. S-au identificat in jur de 0,1% din PIB facturi neinregistrate in sectorul sanatate, la nivelul Bugetului de Stat neidentificandu-se deloc facturi neinregistrate."
 • "Implementam un sistem IT transparent si integrat in sectorul de sanatate pentru monitorizarea si eficientizarea cheltuielilor din domeniul sanatatii, cu ajutorul caruia au fost identificate deja un numari semnificativ de solicitari indoielnice. Am solicitat de asemenea Curtii de Conturi sa auditeze inregistrarea pacientilor in sistemul de asistenta medicala primara."
 • "Reformele planificate pentru sectorul sanatate nu vor produce insa rezultate decat in timp si este probabil ca in 2011 cheltuielile cu sanatatea (impreuna cu plata facturilor neachitate anterior) sa depaseasca sumele alocate in buget acestui sector, impunand o realocare suplimentara de aproximativ 0,2% din PIB la rectificarea din vara".
Cum se formeaza arieratele in Sanatate si cum ar putea fi ele eliminate?

 • În cadrul Programului de oncologie, creşterea cheltuielilor cu medicamentele în perioada 2007 – 2009 a fost de 6,5 ori mai mare decât creşterea numărului de pacienţi trataţi în aceeaşi perioadă, care a fost de doar 15%. In cadrul Programului national de diabet, cresterea a fost de 55%, respectiv de 1,4 ori mai mare decât creşterea numărului de pacienţi trataţi în aceeaşi perioadă, care a fost de doar 23%.  Datele provin de la Consiliul Concurentei, care a facut un raport pe piata distributiei locale de medicamente.
 • Din aceste motive, prin H.G. nr. 1088/2009 s-au prelungit, începând cu trimestrul 4 al anului 2009, termenele de plată pentru decontarea contravalorii acestora către farmacii de către casele de asigurări de sănătate. Astfel, termenul de 60 de zile de la data depunerii facturii de către farmacie la casa de asigurări de sănătate a fost prelungit la 180 de zile de la data validării facturilor. Cum insa acest termen de plata este de 30 de zile calendaristice de la data depunerii facturii de către farmacie la casa de asigurari de sănătate, termenul de plată efectiv se extinde la 210 zile de la data depunerii facturii la casa de asigurări de sănătate.

Citeste si Raportul Consiliului Concurentei pe piata medicamentelor

Isarescu: Arieratele reprezintă una dintre explicaţiile pentru care România înregistrează şi recesiune şi inflaţie.

 • Arieratele reprezintă una dintre explicaţiile pentru care România înregistrează şi recesiune şi inflaţie ridicată, lanţul de întârzieri de plată fiind mai periculos decât deficitele mari, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. Ele sunt o problemă majoră a României pentru că este ca o boală contagioasă care se răspândeşte şi denaturează fondul economiei de piaţă, care este disciplina monetară, fiscală, plăţile la timp. Determină un lanţ de întârzieri de plată mai rele decât deficitele", a spus Isărescu la un seminar organizat la vila BNR din Sinaia.
 • Romania are un istoric prost al arieratelor
Arieratele reprezinta un efect al ne-restructurarii economiei. Ca arieratele sunt si o forma indirecta de finantare pe care unele firme o prefera creditului, se stie. Istoria ne spune ca larga răspândire a arieratelor în România reflectă viteza de melc cu care se realizează restructurarea. Firmele de stat, după ce au pierdut accesul la creditare directă şi la subvenţiile bugetare în 1990, au început să recurgă la compensări de plăţi şi la arierate pentru a se putea menţine pe linia de plutire.
Lipsa de transparenţă asociată fostilor ministri ai Ministerului de Finante a împiedicat reformele structurale şi a contribuit la creşterea economiei informale, slăbirea guvernului şi creşterea evaziunii fiscale. Asta daca e sa fim corecti.

Vezi cum au rezolvat alte state problema arieratelor


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12706 vizualizari

 • -17 (49 voturi)    
  Dă bă banu' la oameni ca e al lor ! (Miercuri, 20 iulie 2011, 14:32)

  Qwerty [anonim]

  Hotilor !
  • +14 (44 voturi)    
   ţărane... (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:05)

   Gauloise [utilizator] i-a raspuns lui Qwerty

   e banul public.
   • -11 (39 voturi)    
    Ba e banu' lor, ca medicamentele au fost furnizate (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:31)

    Qwerty [anonim] i-a raspuns lui Gauloise

    P.S. Esti taran de la oras, sau orasean de la tzara ?
    • -9 (17 voturi)    
     Si NASTASE a oprit platile in 2004 ! (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:11)

     Porumbelul Pacii [anonim] i-a raspuns lui Qwerty

     Asa incat in 2005 Guvernului Tariceanu i-au fost puse pe masa o tona de facturi de medicamente neplatite.
     ***
     Da , Domnule Basescu , intuitia Dvs functioneaza ireprosabil ca de obicei...in ceea ce priveste malaxorul electoral care vine in 2012...si deci bine faceti ca le lăsati pe cap ălora de la USL
     ȘI aceasta nenorocire...

     PS. plus ca amnezia daco-roana functioneaza fara cusur......il plang ei romanasii pe Ceausescu ....dapoi pe matale ....oau ce te vor mai regreta....
     • -4 (16 voturi)    
      Nastase nu mai e la putere de 7 ani (Miercuri, 20 iulie 2011, 18:15)

      alo [anonim] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

      Basescu e la putere si Presedinte de 7 ani.
      intereseant ai zis Nastase ... care era Premier... si nu Iliescu care era Presedinte.

      curios e cum dupa 7 ani tot guvernul Nastase e dat drept exemplu ,asa cum foare curios e faptul ca Nastase a privatizat Perrom dupa ce Basescu angajase Romania ca va privatiza Petrom...si Nastase a fost blamat dar Romania avea actiuni la Petrom pe care Boc le-a vindut acum ...

      Tot curios e ca nu am gasit nici o informatie legate de o astfel de sistere a platilor in 2004...
      asta e Romania...
      argumentul PDL pentru "numaratoarea" lui Anastase a fost asa au facut/fac toti,sau asa pretind dumnealor ...
      • +3 (5 voturi)    
       Guvernul Nastase exemplu? (Joi, 21 iulie 2011, 8:43)

       dedeiu [anonim] i-a raspuns lui alo

       De catre cine?!
     • +11 (17 voturi)    
      Aoleuuuu... (Miercuri, 20 iulie 2011, 20:33)

      Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

      ...nu mai zi de USL la putere...am pielea de gaina...chiar nu vezi foamea ce o are PSD, Conu' Dinu, Felix, se impiedica in bale...nu e vorba de PDL aici, dar hienele...la conducere...prea mult!!
      • +7 (9 voturi)    
       De asta in Suedia (Miercuri, 20 iulie 2011, 21:29)

       rov [utilizator] i-a raspuns lui Costin1968

       Tara cea mai corecta si democrata Farmaciile sunt MONOPOL DE STAT !
    • +8 (14 voturi)    
     dar daca au fraudat sistemul? (Miercuri, 20 iulie 2011, 18:48)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Qwerty

     atunci mai e banu' lor?
   • -3 (29 voturi)    
    Gresit (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:49)

    ictin [anonim] i-a raspuns lui Gauloise

    E banul lor, nu e banul public. O farmacie e obligata sa vanda anumite medicamente compensate. Deci spre exemplu un medicament care costa 10 lei, farmacia il da gratis. Acei 10 lei teoretic ii plateste statul. Farmacia intr-adevar ia medicamentul mai ieftin, dar nu il ia gratis. La ora actuala, farmaciile dau bani din buzunar sa cumpere medicamente pe care apoi le dau gratis, in speranta ca o sa isi recupereze bani de la stat. Acum basescu spune ca acesti bani sa nu se mai plateasca. Ce crezi tu ca o sa se intample. O sa mai vanda farmaciile medicamente compensate?
    Deja e criza de insulina din cauza acestor mizerii, deoarece insulina e foarte scumpa, iar daca farmaciile continua sa o dea gratis fara sa isi recupereze banii, ar da rapid faliment.
    Si sa nu uitam ca acesti bani ar trebui platiti din banii pe care ii dam cu totii la sanatate. Acum intreb eu, daca acesti bani nu se duc pe medicamente, unde se duc?
    • +20 (24 voturi)    
     De ce/cine e OBLIGATA farmacia? (Miercuri, 20 iulie 2011, 18:03)

     Ted [anonim] i-a raspuns lui ictin

     Spui ca farmacia e OBLIGATA sa vanda anumite medicamente compensate. De catre cine / prin ce lege ??? Farmacia nu e obligata, alege sa vanda medicamente compensate, pentru ca asta ii asigura vanzare si profit. Fara medicamente compensate in orice farmacie azi n-am mai fi avut cele mai multe farmacii la 1000 de locuitori din Europa. Cui nu-i convine sa vanda medicamente compensate ca sunt platite cu mare intarziere, atunci sa vanda numai medicamente la pret necompensat.
     Referitor la arierate, statul trebuie sa le platesca, dar trebuie sa schimbe sistemul actual, ca sa nu mai genereze arierate noi.
     • +5 (5 voturi)    
      e obligata prin contractul cu casa (Joi, 21 iulie 2011, 10:32)

      Ionascu [anonim] i-a raspuns lui Ted

      daca vrei, poti sa renunti la contractul cu casa de asigurari, dar nu mai poti sa mai vinzi niciun fel de retete compensate/gratuite/etc.
     • 0 (0 voturi)    
      contract (Vineri, 22 iulie 2011, 10:41)

      Farmacist [anonim] i-a raspuns lui Ted

      Farmacia este obligata prin contract, la emiterea licentei de functionare, sa acorde retete gratuite si compensate.
    • +6 (10 voturi)    
     far (Miercuri, 20 iulie 2011, 21:51)

     uzu [anonim] i-a raspuns lui ictin

     ai citit ce a zis basescu ? nu de alta dar ti-a raspuns la intrebarea "unde sunt banii".
     corect insa e ca statul sa plateasca farmaciilor medicamentele compensate la un pret clar dinainte stabilit.
    • +3 (7 voturi)    
     Nu ai inteles? (Joi, 21 iulie 2011, 6:30)

     banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui ictin

     Toata problema este la furnizor! El importa MEDICAMENTE scumpe (mana in mana cu directorii spitalelor) CNAS,nare fonduri destule pentru medicamente.....(nare sa achite medicamente gata vandutefarmaciilor,care si ele sunt mina in mana ) cu furnizoriiasta este lantul VICIOS ! Am o intrebare unde in ce STAT din UE mai gasesti atatea farmacii ?Cel putin in Timisoara pe un perimetru de 1 -km. gasesti precis trei patru Farmacii.
     • 0 (4 voturi)    
      Scumpe? (Joi, 21 iulie 2011, 11:43)

      ictin [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

      Unde vedeti mai fratilor voi medicamente scumpe? Romania are cele mai ieftine medicamente din Europa. Sau sunteti toti indoctrinati de politicieni populisti care de ani de zile isi fac campanie pe spinarea industriei de medicamente? Ei de ani de zile sustrag fonduri de la asigurari de sanatate ca sa isi finanteze diverse capricii si campanii, si apoi arata cu degetul pe furnizorii de medicamente.
      Nu iti doresc sa ajungi in vreo tara din vest si sa fi nevoit sa cumperi medicamente, sa vezi acolo ce inseamna scump.
      Si la noi sunt multe farmacii tocmai din cauza ca sunt medicamentele ieftine, iar romanul le ia dupa ureche.
      • +2 (2 voturi)    
       exemplu contradictoriu (Joi, 21 iulie 2011, 12:44)

       bibicu [anonim] i-a raspuns lui ictin

       Augmentin, facut in UK costa 20-25 euro cutia, aceeasi cutie costa 5-7 euro in UK (e adevarat ca se da numai cu reteta fiind antibiotic). Vine deci importat in RO cu cel putin 400% profit.
       In UK o cutie de paracetamol/aspirina generica costa 50pence(70 centi de euro)
       Cat este cea mai ieftina in Romania ?
   • -12 (28 voturi)    
    asta se numeste genocid ?! (Miercuri, 20 iulie 2011, 16:15)

    alo [anonim] i-a raspuns lui Gauloise

    dupa "reforma" justitiei,economiei,invatamantului,sistemului sanitar,sistemului de pensii,statului in general acum cere public sa nu se mai plateasca datoriile catre furnizorii de medicamente.
    Intrebari :
    1.mai dau furnizorii medicamente ?
    2.ce fac oamenii care depind de acele medicamente si nu si le permit , de exemplu bolnavii coronici ?

    imi e RUSINE ca sunt roman,dar e bine pentru Terra ca PDL si Basescu sunt in Romania si nu intr-o mare putere militara,pentru in opinia mea rasa umana ar fi fost in pericol de extinctie daca astia ar fi avut acces la arme nucleare.
    • +5 (19 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:02)

     [anonim] i-a raspuns lui alo

     • -5 (15 voturi)    
      ... (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:18)

      catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui

      alta placa nu ai?
     • -1 (7 voturi)    
      bec (Joi, 21 iulie 2011, 5:54)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui

      Du-te si fati seppukku, pidiliciule! nu mai tot infesta forumurile! Adica sa nu li se dea farmacistilor banii LOR, pentru ca sa bage in tine banii de la buget, sa stai toata ziua sa scrii prostii! >:
      Vedea-v-as asistati social, pe BUNE! nu cu salarii pe la institutiile alea care au iesit prost la auditurile FMI! >:
    • +13 (21 voturi)    
     daca farmaciile (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:07)

     leopold [anonim] i-a raspuns lui alo

     dau medicamentele gratis bolnavilor,cum iti explici ca nicio farmacie nu a dat faliment,ci,din contra,se deschid una dupa alta,precum ciupercile?Chestia cu "genocidul" pe care il vehiculati nu mai tine, prostii s-au mai luminat.
    • -3 (9 voturi)    
     Genocid pe naiba. (Miercuri, 20 iulie 2011, 18:21)

     haiducul [anonim] i-a raspuns lui alo

     Mai degraba selectie naturala,de ce sa risipeasca bani pe bolnavi cronici,mai bine fac piscine,terenuri de fotbal,patinoare si parcuri la tara.
     Toti bolnavi sa faca sport daca vor sa se faca bine,prin investitiile de mai sus statul ceeaza conditii ca poporul sa fie sanatos.
    • +3 (7 voturi)    
     stii ce ? (Joi, 21 iulie 2011, 6:35)

     banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui alo

     sa nuti fie rusine ca esti Roman .......!sati fie RUSINE CA NU ESTI OM!
     • -1 (3 voturi)    
      medicamente (Joi, 21 iulie 2011, 10:18)

      golan [anonim] i-a raspuns lui banateanul.

      Patriotule romanesc,vezi ca prin definitie,nu esti om,daca esti roman,astfel ca ce sustii e o contradictie in termeni.
    • +3 (3 voturi)    
     Inca ceva (Joi, 21 iulie 2011, 6:38)

     banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui alo

     Nimeni nu se naste roman german sarb maghiar etc.Toti ne NASTEM OAMENI si dupa un timp invatam o limba.
   • 0 (0 voturi)    
    va inselati (Vineri, 22 iulie 2011, 10:37)

    Utilizator [anonim] i-a raspuns lui Gauloise

    Banul este la farmaciilor care asteapta si 1 an de zile sa ii primeasca de la stat inapoi..
    Este bine sa va familiarizati cu aceasta situatie inainte sa emiteti o opinie care va pune intr-o lumina defavorabila
  • +17 (47 voturi)    
   Habar n-ai! (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:13)

   Gigi Berlogea [anonim] i-a raspuns lui Qwerty

   Acum incearca sa loveasca in Mafia Securistilor furnizori de medicamente! Ai idee cati securisti traiesc acum din furnizare de medicamente? Ce intelegeri monopoliste au etc?
   Fraiere banii aia de care spui tu sint si banii tai, asta daca nu esti un mafiot securist!
   • -2 (30 voturi)    
    hai sa va explic pe intelesul vostru.... (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:44)

    Cetateanul anonim [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Berlogea

    Desi este aproape imposibil, hai sa incerc:
    Guvernul incaseaza, de la toti, bani pentru sanatate.
    In conditiile unor legi ,care se schimba tot timpul dupa pofta guvernantilor, primim retete gratuite sau partial compensate de la doctorii nostri.
    Medicamentele alea au fost cumparate si distribuite de cineva.
    Cu ce bani?
    Cu bani din banca, pentru care platesc dobanda.
    Noi folosim medicamentele, dar ei nu isi primesc banii pe ele.
    Astea sunt arieratele, restantele de plata ale guvernului catre furnizorii de medicamente.
    Intre timp dobanzile la banca se aduna si trebuie platite.
    Ce fac furnizorii de medicamente? Tu, Gigi Berlogea, tu, Qverty, ce ai face?
    Ai dat o marfa pe datorie si datornicul refuza sa ti-o plateasca......
    Pentru ca sa le mearga afacerea mai departe, nu vad alta solutie decat sa introduca in pretul medicamentelor si riscul intarzierilor de plata, deci dobanzile la banci pe care trebuie sa le plateasca ei.Deci scumpesc medicamentele !
    De ce nu se imprumuta guvernul ca sa le plateasca marfa livrata si data? De ce sa nu plateasca Guvernul dobanda la banci?
    De smecher.
    Unde sunt banii din sanatate? o parte ajung si la Cocos, sotul superministresei si, deci, la ea.
    Daca tu ai avea un datornic, caruia i-ai livrat o marfa, la timp, comform contractului si ala refuza sa-ti plateasca datoria pentru ca esti "mafiot securist", ba te si arata cu degetul....
    Dar cand a facut guvernul contractele de achizitie, nu stia ca astia sunt mafioti securisti?
    Aaaa, sunt niste corupti unsi cu spagi....nu se poate!
    Pai cum? Corupti in singurul guvern care lupta cu coruptia?
    De culoare portocalie? Imposibil !!!!!
    Mai, voi va dati seama, criticati guvernul Boc....se poate?!....
    • +10 (16 voturi)    
     bani (Miercuri, 20 iulie 2011, 16:19)

     Sandu [anonim] i-a raspuns lui Cetateanul anonim

     Când mai vorbeşti de banii de sănătate interesează-te mai întâi câţi oameni plătesc asigurarea de sănătate, câţi pensionari au pensii mici şi nu plătesc asigurare şi totuşi iau medicamente compensate.
     • -6 (14 voturi)    
      asa si ?!!! (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:28)

      wewrw [anonim] i-a raspuns lui Sandu

      pensia e un drept castigat de proprietate!
      pensionarii au platit conform legii cate 30 de ani de munca
      acum pdl a inpus taxe pe ceva ce fusese deja platit.
      • +7 (13 voturi)    
       parca nu e chiat asa (Miercuri, 20 iulie 2011, 18:20)

       ia cucu [utilizator] i-a raspuns lui wewrw

       Daca imi aduc bine aminte au pensie si persoanele care nu au contribuit la sistemul de asigurare. E drept ca iau o pensie minima dar o iau. Deci treaba cu 30 de ani de munca nu este valabila pentru toata lumea.
       Mai aud batranei care au frecat-o in carciuma toata viata si mi se vaita pe strada ca au pensie mica.
       • +5 (5 voturi)    
        nu e chiar asa (Joi, 21 iulie 2011, 9:43)

        mda [anonim] i-a raspuns lui ia cucu

        Ceea ce contribuim noi lunar la fondul de asigurari de sanatate nu se capitalizeaza. Este o asigurare SOCIALA de sanatate. Adica toti platim pentru cei care au nevoie. Daca tu nu iti folosesti asigurarea banii aia sunt papati de altii si tu ramai fara nimic cand o sa ai nevoie.

        Tot sistemul asta e o vraja de muls banii de la fraieri. Si o buna sursa de furat bani.

        Mie mi se pare normal ca sa platesc o suma, daca nu consum sa se capitalizeze, iar cu cat nu o folosesc mai mult timp sa primesc din ce in ce mai multe bonusuri. Vezi sistemele reale de asigurari de sanatate din vest.

        Acolo daca te prezinti la controale profilactice ai un bonus, nu te prezinti pierzi asigurarea.

        Nu folosesti un an asigurarea ai acces la mai multe servicii, nu ai folosit-o nici in al doilea an ai si mai multe servicii la dispozitie etc..
      • +5 (11 voturi)    
       rotfl (Miercuri, 20 iulie 2011, 18:52)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui wewrw

       asta este cea mai mare imbecilitate!
       si daca maine vor ramane doar pensionari in Romania de unde-si iau dreptul asta?
       • -1 (5 voturi)    
        ai dreptate ! (Joi, 21 iulie 2011, 10:31)

        Cetateanul anonim [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        Cu politica asta portocalie, toti oamenii capabili si in putere, tineretul mai ales, pleaca din tara.
        Mai ieri am vazut un reportaj unde cei care intrau la facultate raspundeau ce au de gand sa faca...vor pleca masiv.
        In Romania nu mai exista speranta si nici o perspectiva de indreptare a lucrurilor.
        Se va intampla cu tara asta ce s-a intamplat cu fabricile ei dupa 90:
        este adusa in faliment si vanduta pe bucati, pentru terenul de sub ea.
        Suntem, deja, un fel de colonie a europei, rezervor de forta de munca ieftina, piata de desfacere pentru altii,
        teren de joaca pentru oricine.
        Responsabili pentru asta suntem toti, cu accent pe cei care ne manipuleaza.
        Noi am votat in 90 "pentru linistea noastra", noi am votat apoi pe Basescu, noi il rabdam pe el si ai lui.....si tot noi vom inghitii ce ni se pregateste.
        Lipsa de judecata, de educatie economica, politica, apucaturile balcanice cu tente maneliste....fac din Romania o cauza pierduta.
        Pacat.
        Tu, pehash, te gandesti ce contributie ai la toate astea?
        • +1 (1 vot)    
         te inseli (Joi, 21 iulie 2011, 17:08)

         pehash [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanul anonim

         oamenii capabili si in putere nu pleaca din tara din cauza politicii 'portocalii', pleaca din tara pentru ca s-au saturat sa munceasca pentru altii. 'altii' astia nu au culoare. azi voteaza rosu, maine galben, poimaine albastru.. voteaza cu cine le promite mai multa pomana, mai multa 'decenta' si cat mai putina munca. de-aia am plecat. contributia mea in taxe cat am stat in tara a depasit net orice investitie a statului in mine. contributia mea de acum incolo va fi doar un vot bine plasat. de-aia imi dedic o parte din timp informandu-ma ce se mai intampla.
         • -1 (1 vot)    
          ce vorbesti? (Joi, 21 iulie 2011, 19:03)

          omo [anonim] i-a raspuns lui pehash

          Tu cred ca traiesti pe alta lume! Ai auzit tu pe cineva sa plece din tara "pentru ca s-au saturat sa munceasca pentru altii"?! Poate pentru ca le-au scazut/inghetat veniturile nete (o multime de masuri luate de boc au dus la aceasta situatie, indiferent ca vorbim de angajati la privat sau bugetari). Poate pentru ca forfetarul le-a inchis mica afacere, forfetar care a mai facut si cateva sute de someri numai buni de trimis la export! Poate pentru ca s-au saturat multi sa se tot zbata sa realizeze aici cate ceva pe cai cinstite, cand orice planuri ti-ai face, ca-i vorba sa investesti economiile personale sau fonduri nerambursabile, nu vor reusi sa inainteze macar un pas fara sa se ploconeasca in fata vreunei portocale! Poate pentru ca nu mai suporta sa vada ca muncind in spitale, scoli sau in politie castiga bani prea multi in timp ce bani pentru borduri, fantani arteziene si sali de sport nu sunt suficienti!
          Hai mai portocalelor, dispareti voi la export si lasati-ne pe noi sa avem o viata normala!
          • +2 (2 voturi)    
           disparem (Joi, 21 iulie 2011, 21:13)

           pehash [utilizator] i-a raspuns lui omo

           eu am 'disparut'. nu's portocala si nici nu o duceam rau (financiar) in romania. din contra... asa ca vorbesc in cunostinta de cauza.
           tu insa pari ca vorbesti din auzite. forfetarul? s-au inchis o treime din firme in 6 luni.. a scazut economia cu 3-4% in aceeasi perioada. n-a fost o solutie, dar n-a fost in nici un caz o tragedie.
      • +5 (15 voturi)    
       aşa şi?! (Miercuri, 20 iulie 2011, 19:37)

       Sandu [anonim] i-a raspuns lui wewrw

       Plătim pe medicamentele bolnavilor de cancer mai mult ca Marea Britanie, idiotule! Câţi cotizanţi la sănătate avem noi şi câţi Marea Britanie, cu cât cotizează pensionarii noştri, CARE COTIZEAZĂ. Pensia e un drept câştigat, asigurarea la sănătate nu!
       Asigurarea de sănătate e normal să o ai atâta timp cât plăteşti. Şi cei care muncesc la negru nu plătesc, şi cei cu pensii mici nu plătesc.
      • +5 (5 voturi)    
       oare? (Joi, 21 iulie 2011, 9:38)

       mda [anonim] i-a raspuns lui wewrw

       cand platesti contributia la fondul de pensie asigurarea de sanatate nu este inclusa.

       la ora actuala nu exista un fond cu acumulare pentru sanatate.
    • +11 (21 voturi)    
     vad ca se ingroasa gluma cu farmacistii (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:14)

     leopold [anonim] i-a raspuns lui Cetateanul anonim

     saraci lipiti pamantului! Daca furnizorii de medicamente ar fi avut mari jene financiare,nu si-ar fi construit depozite de zeci de milioane de euro. Au o adevarata flotila de masini care strabat tara in lung si lat.In plus furnizorii de medicamente sponsorizeaza doctorii ca sa le recomanda medicamentele.Daca te uiti in top 100 il vezi pe sarmanul Bulucea,cel care are bani de incasat de la stat si care da oamenilor sarmani medicamente mocca...Latra pe alt post ca nu te crede nimeni.
    • -3 (5 voturi)    
     livrarea presupune un contract (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:21)

     ewe [anonim] i-a raspuns lui Cetateanul anonim

     contractele parca se fac anual.
     de ce au semnat contractele ?
    • -8 (10 voturi)    
     ...ia mai " sufla " ! (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:38)

     ionamaru [anonim] i-a raspuns lui Cetateanul anonim

     De ce nu se imprumuta guvernul ca sa le plateasca marfa livrata si data? De ce sa nu plateasca Guvernul dobanda la banci?
     De smecher.
     Unde sunt banii din sanatate? o parte ajung si la Cocos, sotul superministresei si, deci, la ea " ....
     ...ce smecher ,esti matale : gata ai gasit teava pusa si ai inceput suflatul ! Ia sufla nitel si spre matusa tamara , incearca , ai tupeu !!

     '
     • +6 (12 voturi)    
      se duc pe apa sambetei (Miercuri, 20 iulie 2011, 18:25)

      ia cucu [utilizator] i-a raspuns lui ionamaru

      banii din sanatate... aia pe care ii cauti tu se duc la companiile de medicamente care dau spaga doctorilor ca sa prescrie tratamente pacientilor. Este o practica comuna. Vei vedea o gramada de absolventi de fac. de medicina cu un volvo de ultima generatie care viziteaza medici in spitale si distribuie cadouri, fac mese si trimit medici la conferinte internationale.

      Toate rahaturile astea te costa pe tine draga Ionamaru, pentru ca se platesc niste preturi incredibile pe tratamentele alea.
      • 0 (0 voturi)    
       na cucu (Joi, 21 iulie 2011, 19:08)

       ionamaru [anonim] i-a raspuns lui ia cucu

       .de acord cu tine draga cucu , numai ca nu prea esti atent la ce-am scris !
       Eu l-am sfatuit pe ' smecheru' cetatean , sa incerce sa fie corect atunci cand " sufla " numai intr-o singura directie . Asa ca ... sa auzim numai de bine !
      • 0 (0 voturi)    
       na cucu (Joi, 21 iulie 2011, 19:08)

       ionamaru [anonim] i-a raspuns lui ia cucu

       .de acord cu tine draga cucu , numai ca nu prea esti atent la ce-am scris !
       Eu l-am sfatuit pe ' smecheru' cetatean , sa incerce sa fie corect atunci cand " sufla " numai intr-o singura directie . Asa ca ... sa auzim numai de bine !
    • +4 (10 voturi)    
     aritmetica, clasa a 3-a (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:41)

     aritmos [anonim] i-a raspuns lui Cetateanul anonim

     aritmetica, dar nu pt.postaci. Salariu mediu brut 2020 ron. Pt. sanatate se duc 20,5% adica 410 ron lunar. Contribuie cu 410 ron cei (nici) 5 milioane de salariati. Mai adauga 5% de la (nici) un milion de pensionari cu pensii de peste 1000 ron. BENEFICIAZA: 19 mil. romani din RO. Deci cata sanatate vrei de 50 ron/luna? In asta intra: medicamente compensate, programe nationale, intretinere/reparatii spitale, mancare la spitale, medicii de familie, salarii pt. ceilalti medici etc.... Deci cata sanatate vrei de 50 ron/luna? Vezi in aritmetica de mai sus vreo politica?
     • 0 (6 voturi)    
      numai (Miercuri, 20 iulie 2011, 19:39)

      Silvia [anonim] i-a raspuns lui aritmos

      Numai îngrijirea unui prematur costă peste 1.000 euro/zi. Mai pune tratamentele gratuite la TBC, diabet, alte boli. De unde vreţi tată atâta medicament gratuit?!
    • +7 (11 voturi)    
     coruptia (Miercuri, 20 iulie 2011, 18:19)

     Vuck [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanul anonim

     Prietene, coruptia e in spitale.
     Uita-te la Oprescu pe care l-au gasit conducand o masina a uneia din firmele astea farmaceutice.
     Cum asa?
     Pai el aproba, ca primar, achizitiile in spitalale publice din Bucuresti.
     Bineinteles ca prietenii lui directorii de spital isi iau partea lor pentru recomandarile privind medicamentele care se dau pacientilor din spitale.
    • -2 (4 voturi)    
     Cetatene, iti admir rabdarea dar.... (Joi, 21 iulie 2011, 11:32)

     Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanul anonim

     Nu te mai obosi,argumentele logice, rationale nu isi au rostul aici.
     Aici.....orice, dar absolut orice, iese din mintea Basescului, este automat sustinut fanatic.
     Mie imi place. Ce demonstratie, mai buna decat asta, puteam sa obtin ?
     Cum sa dovedesc ca Basescu si toti ai lui nu au culoare politica, ideologie, o linie dreapta de urmat?
     Cica-s liberali (adevaratii liberali, ca PNL, nu-i asa, sunt vanduti rusilor si rosilor), de dreapta (ca asa au hotarat intr-o noapte ca este mai bine, dupa ce au purtat trandafirul la rever ani de zile).
     Pai, masura mai de stanga decat aceasta "mica nationalizare" a banilor furnizorilor de medicamente....Urmeaza marea nationalizare a averilor celor care nu-s cu ei, in numele legii confiscarilor tuturor bunurilor pe care nu le poti justifica.
     Bineinteles ca unii vor trebui sa justifice la sange, altii nici nu vor fi deranjati cu intrebari.
     Dupa.....caz.
     Iar justificarile, chiar sustinute cu acte.....nu sunt acceptate decat daca vrea portocala.
     Mama, ce bine o sa fie , in curand la noi.....
     Ceausescu a fost un naiv, nu a stiut meserie, se batea cu bacsisul chelnerilor....
    • 0 (2 voturi)    
     Pai asta e si ideea: (Joi, 21 iulie 2011, 12:38)

     Cristian [anonim] i-a raspuns lui Cetateanul anonim

     Sa se verifice unde s-a facut vanzare pe spaga.
     Iar vina pentr spaga, ca pentru orice pe lumea asta, este impartita. O jumatate la cel ce da si o jumatate la cel ce ia.
     Nu sunt de acord sa plateasca statul din banii mei unora care si-au vandut marfa dand spaga, iar cei ce au luat trebuie pedepsiti. Mai departe trebuie schimbat sistemul care permite vanzarea contra spaga.
     Cred ca asta a zis si Basescu. Sper sa nu ramana la nivel de vorbe.
   • 0 (8 voturi)    
    Da e mafie (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:20)

    ictin [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Berlogea

    Dar mafia din medicamente nu se refera la distribuirea medicamentelor in Romania. Romania, nu stiu exact de ce sau in ce fel s-a ajuns aici, a reusit sa faca niste contracte foarte avatanjoase pentru medicamente. Astfel in Romania, medicamentele ajung foarte ieftin fata de alte tari. Si nu ma refer numai la cele compensate, ci la toate in general.
    Acum, distribuitorii de medicamente importa in Romania medicamente la pret preferential. Unele dintre ele ajung pe piata romaneasca. Dar altele, de obicei cele scumpe, sunt revandute catre clienti din alte tari. Si aici e mafia.
    Bineinteles, avand in vedere situatia pe care vad ca insusi Basescu o incurajeaza nici nu am cum sa ii invinovatesc. Adica tu ce ai prefera sa vinzi un produs cu 10 lei si sa incasezi banii probabil dupa 1 an, sau sa vinzi acelasi produs cu 20 de lei si sa iti iei banii pe loc?
    Ca sa nu mai vorbesc de alte mizerii cu schimbarea pe neanuntate a pretului maxim al medicamentelor. Stiu cel putin un caz al unei farmacii care a luat un medicament de la furnizori cu pretul de sa zicem 7 lei. La momentul achizitionarii pretul de vanzare era de 8 lei. Dar la scurt timp ministerul a decis ca pretul maxim sa fie de 6 lei. A fost o miscare de imagine din partea guvernului care a crescut in ochii populatiei, populatia s-a bucurat, dar farmacistul a platit.
    Si atunci unde e adevarata mafie? Nu e oare in ograda la domnu' Duta de la CNAS care refuza implementarea unui sistem privat de sanatate ca sa aiba in continuare de unde fura? Unde se duc cei 4 miliarde de euro de la sanatate daca medicamentele compensate nu sunt platite iar spitalele sunt inchise din lipsa de bani?
    • +3 (5 voturi)    
     Partial corect! (Miercuri, 20 iulie 2011, 23:49)

     LadyDi [anonim] i-a raspuns lui ictin

     Adica partea cu stabilirea pretului medicamentelor din condei dupa cum li se salta neuronul stingher celor din ministerul sanatatii!
     dar ca sa ai pretentia ca postacimea furibundo-partizana va iintelege o situatie extrem de delicata ( de exemplu sunt farmacii care nu si-au primit banii pentru programele de DZ si Onco de peste 365 de zile pentru ca Ministerul Sanatatii - si nu Casa de Asigurari nu a transferat lovelele!!! ) este prea mult!
     Si mai e ceva: CNAS nu are initiativa legislativa in Romania, asa ca daca s-ar dori case de asigurari private s-ar putea face, indiferent de aprobarea sau opozitia lu'neica Duta!
     • 0 (2 voturi)    
      Da ai dreptate (Joi, 21 iulie 2011, 11:57)

      ictin [utilizator] i-a raspuns lui LadyDi

      Teoretic s-ar putea face asigurari proivate indiferent de opozitia lu'neica Duta. Practic, duta e pus politic. Si fiind pus politic trebuie sa mai cotizeze la partid, partid care stabileste legile. Si ca nu e Duta si o fi altul, tot aceeasi atitudine o sa aiba. Deci daca seful CNAS o sa zica: "Nu faceti ma asigurari private ca ramanem toti fara cascaval", cam asa o sa fie.
      Si oricum eu vorbeam mai mult de o atitudine. La interviul de pe hotnews domnu' Duta incerca sa ne explice savant cat de nasol ar fi daca ar fi asigurari private.
      Parerea mea ramane ca cel mai malefic om din romania e presedintele CNSAS. Ca drumurile sunt proaste, te mai descurci. Repari masina, ocolesti gropile etc. Ca salariile scad, iar nu e grav, muncesti mai mult, cheltui mai putin etc. Dar daca sanatatea nu merge si se fura ca in codru, mori si cu zile si cu bani-n brate.
   • -1 (5 voturi)    
    mafie,securisti zici ... (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:26)

    jiji [anonim] i-a raspuns lui Gigi Berlogea

    exact doar el saracul ca doar el e numa' unu'
    • -2 (4 voturi)    
     a nu se intelege gresit (Miercuri, 20 iulie 2011, 18:09)

     jiji [anonim] i-a raspuns lui jiji

     el e doar unu' (un cetatean) care se "lupta" sa reformeze pe toti ...
   • +1 (11 voturi)    
    bine zis! (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:58)

    salimar [anonim] i-a raspuns lui Gigi Berlogea

    lasa ca te vad eu cand te-oi imbolnavi si n-o sa gasesti medicamente, ca a decis imparatu' sa nu se mai plateasca arieratele. ce demnitate, ce bine o sa te simti! mori, dar cu spatele drept ! nu ne plecam in fata mafiotilor, jos intelegerile monopoliste! jos globalizarea, mafiotii, banditii, sus cu incoruptibilul guvern, presedintele, bocul, minstresa! salt inainte!
  • +5 (19 voturi)    
   Nu pot tine pasul cu (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:44)

   Audit [utilizator] i-a raspuns lui Qwerty

   modul tau de adresare dar pot sa iti spun ca am vazut cum personalul medical merge in farmacii si dau medicamente (adica VAND) la jumatate de pret. Sunt medicamente care teoretic le-au luat bolnavii, practic ori si le cumpara singuri ori li se livreaza aspirine pe post de cine stie ce medicament sofisticat. Este doar un exemplu de furt din buzunarul statului si implicit al meu care nu am fost niciodata internat (ce ma ingrozeste este ca voi intra si eu in acest sistem odata si odataa!).
   Un alt exemplu este "pelerinajul" gratuit al medicilor in cele mai exotice locatii la simpozioane, conferinte. Si acestea se regasesc in pretul medicamentelor.
   Alta miscare este ca medicul imi recomanda de unde sa iau medicamentele. De ce? Are evident comisionul lui inclus in acelasi pret.
   Daca in sanatate nu se sparge buba cum s-a spart in invatamant, lucrurile vor fi din ce in ce mai grave iar noi un popor de bolnavi bagati slugi la industria farmaceutica mai ceva ca la banci!!!
 • -1 (25 voturi)    
  Aoleu... (Miercuri, 20 iulie 2011, 14:35)

  Gigi Kent [utilizator]

  ...asta e atac pe fata la Cocos ... :))
 • -4 (24 voturi)    
  Balaceanca (Miercuri, 20 iulie 2011, 14:35)

  Alex [anonim]

  La Balaceanca or mai fi locuri ca o ia din ce in ce mai rau pe aratura.
 • +6 (32 voturi)    
  arieratele (Miercuri, 20 iulie 2011, 14:35)

  omucu [anonim]

  Basescu stie ce inseamna arierate? sunt datorii trecute de scadenta!datorii care statul le are pentru servicii care s-au efectuat deja. Scumpe, proaste, bune, rele, indiferent cum sunt, s-au efectuat si s-au acceptat la plata. Sunt datorii care ne fac de rusine ca popor. Sa nu ma intelegeti gresit, nu iau apararea vanzatorilor de medicamente, desi o merita, ei doar isi fac treaba.
  • -1 (15 voturi)    
   Dragule, pana si eu stiu ce (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:48)

   Audit [utilizator] i-a raspuns lui omucu

   inseamna arierate nu mai da tu lectii! si stie orice roman care deschide un calculator. dar daca tot esti atat de citit fa o lectura si la acordul cu fmi (cel nou) si vei vedea ce masuri trebuie luate ori dementa cu achitarea arieratelor catre furnizorii de medicamente (in conditiile in care acestea sunt furate din spitale si date farmaciilor la jumatate de pret) chiar mi se pare o ultima speta ce ar trebui rezolvata cu celeritate.
   • 0 (2 voturi)    
    tot mai confuz.... (Joi, 21 iulie 2011, 10:41)

    Cetateanul anonim [utilizator] i-a raspuns lui Audit

    Ce legatura au distribuitorii de medicamente, companii la nivel national, cu farmacistul pe care tu il acuzi ca primeste medicamentele furate din spital?
    Tu de unde ai scos, in primul rand, asa o veste?
    Ai fost tu de fata la asa tranzactie?
    Si ce ai facut, patriotule?
    Lansati, mereu, piste false, vinovati fictivi, ca sa sustineti o aberatie, un furt pe fata, incurajat de insusi presedintele tarii !
    Anchetati, arestati, condamnati pe oricine se face vinovat de ilegalitati, dar platiti corect contractele onorate.
    Altfel, intre guvern si un excroc nu mai exista nici o diferenta, poate doar de suma furata.
  • +4 (8 voturi)    
   sa si le asume ambele parti! (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:19)

   leopold [anonim] i-a raspuns lui omucu

   Sanatatea este un sistem mafiot .O mana spala pe alta.Unii dau si altii primesc .Se pare ce sunt multumiti cu totii,doar ca ,din cand in cand, unii mai chitaie dupa bani.Avertismentul Presedintelui mi se pare de bun-simt.Trebuie rupta coada pisicii si in acest domeniu,dupa invatamant.
 • -1 (33 voturi)    
  corect (Miercuri, 20 iulie 2011, 14:36)

  Mazeta [utilizator]

  asociatia bolnavilor de cancer si de diabet va sprijina, domnule presedinte. mai bine murim cu zile decat sa le platim alora arieratele. va suntem alaturi pana la moarte, speram sa ne fiti si dumneavoastra noua!
  • -1 (25 voturi)    
   100 de plusuri:) (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:18)

   Alui [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Cel mai bun comentariu:).
  • -1 (11 voturi)    
   ştii (Miercuri, 20 iulie 2011, 16:22)

   Geo [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Asociaţia bolnavilor de cancer şitie că dăm canceroşilor medicamente compensate mai mult decât state bogate şi în care se plătesc asigurări de sănătate adevărate, cum ar fi Marea Britanie? Ce uşor e să vorbeşti!
   • +3 (9 voturi)    
    ai ceva date sau doar vorbe ? (Miercuri, 20 iulie 2011, 16:34)

    vlad [anonim] i-a raspuns lui Geo

    ca daca nu ai date...vorbesti ca sa fii in plus.
    fara suparare dar exterminarea semenilor nu mi se pare o chestie corecta indiferent de cum s-ar numi partidele sau ce doctrina politica ar avea...
    cinica afirmatia ta.
   • +5 (7 voturi)    
    ce ai vrut sa zici exact ? (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:19)

    dfsd [anonim] i-a raspuns lui Geo

    ca raportul venituri(contributii) / pretul medicamentelor e nefavoriabil romanilor ?

    asta insemna ca trebuie sa-ti lasi semenii sa moarac cand poti incerca sa-i salvezi ?!
  • +3 (9 voturi)    
   Si asociatia surzilor (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:22)

   leopold [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   va sustine,domnule Presedinte!Mergeti inainte cu reforma si astupati-va urechile.
   • -1 (3 voturi)    
    asteptam si alte adeziuni (Miercuri, 20 iulie 2011, 19:03)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui leopold

    asociatia mutilor n-ar nimic de zis? dar ciungii anonimi?
  • -2 (6 voturi)    
   contributie! (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:45)

   curios [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   per cap de roman truditor (nu de postac) in medie se aduna 400 ron/luna. Revin 50 ron/luna la cei 19 mil. romani. Cate medicamente GRATIS vrei de 50 ron/luna? Cel ce capata (ipoteza) gratis medicamente de 500 ron, lasa alti ZECE romani fare vreo asistenta medicala! ce-ar fi sa taiem asistenta medicala la postacii rosii ca sa ajunga banii si la altii????
   • +4 (6 voturi)    
    logica de Militie ... (Miercuri, 20 iulie 2011, 18:19)

    wqq [anonim] i-a raspuns lui curios

    din cei 19 mil de romani cati au nevoie / dreptul la medicamente compensate ? multi mai putini asa ca las-o ca macane.
    asa nici RCA-ul nici CASCO si alte asigurari nu ar fi rentabile ...
 • -3 (23 voturi)    
  Porunca. (Miercuri, 20 iulie 2011, 14:47)

  guru [anonim]

  Cand Basescu porunceste,trebuie supunere.Chiar daca asta inseamna ca populatia sa ramana fara medicamente si tratamente de specialitate.Dar daca Basescu zice....
  • +1 (5 voturi)    
   mai gurule, (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:32)

   leopold [anonim] i-a raspuns lui guru

   nu ai vrea tu sa candidezi la Cotroceni?De promisiuni esti bun,poate ai si resurse.Da-le tuturor,cat cer,cat vor.
   Abia astept sa-i vad pe caraghiosii Ponta-Antenescu la carma tarii:sa vezi miere ce va curge pe strazi,butoaie cu vin la colt de strada ,pensionari cu Porschane la poarta,locatarii de la bloc nu vor mai plati intretinerea,medicii romani plecati sa puna plosca in strainatate se vor intoarce si vor fi platiti in aur,bolnavii inchipuiti vor sta in spitale ca la spa,la bacalaureat va fi obligatorie prezenta cu cartea pe banca,subiectele vor fi dinainte intens mediatizate de profesorul Felix,politistii vor avea caschete de unica folosinta si pistoale la discretie,Vantu va aparea obligatoriu in spatele caraghiosilor in fiecare poza oficiala.Tot inainte,tovarasi.
   PS Oare domnul Iliescu va mai fi in peisaj?
 • +5 (17 voturi)    
  lobi (Miercuri, 20 iulie 2011, 14:48)

  eduard [anonim]

  pai daca e asa mare lobiul, de ce sunt si arieratele la fel de mari? Te-ai gandi ca daca ai pile iti iei si banii. Sau astia fac lobby numai la achizitii, unde umfla preturile, dar nu reusesc sa isi faca lobby si la ala care semneaza orinul de plata?...
  • +3 (7 voturi)    
   Corect! (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:49)

   Audit [utilizator] i-a raspuns lui eduard

   Se merge pe principiul daca le-au luat trebuie sa le plateasca.
 • +5 (31 voturi)    
  bravo (Miercuri, 20 iulie 2011, 14:52)

  ciankanel [anonim]

  Bravo Base ,dar lupta cu astia e prea grea sa o duci de unul singur!
  • +3 (25 voturi)    
   In sfarsit unul care a inteles! (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:15)

   Gigi Berlogea [anonim] i-a raspuns lui ciankanel

   Bravo, vad ca deocamdata esti singurul care a postat pina acum si a inteles ce se ascunde in spatele acestei decizii! Asa cum spuneai mafia securista e insa puternica iar ghiortzanul de rand nu intelege!
   • +5 (23 voturi)    
    Asa este (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:25)

    Vio [anonim] i-a raspuns lui Gigi Berlogea

    Corect tot ce se spune ... Exista solutii prin care vanzarea sa se faca ocolind "marii distribuitori" de medicamente ca mediplus, farmexim, polisano, fildas ... Oare Base si-a dat seama de faptul ca acesti distribitori umfla preturile fortand statul sa impuna marje de 14% la care se mai adauga si discounturile?
    Trebuie sprijinit in aceasta lupta ca de unul singur nu-l vad bine. Madame Vlad, arabetii de la mediplus, nemtalaii de la farmexpert si altii nu vor sta cu mainile in san, fiti convinsi!
    Parca vad maine ca o sa-l trimita pe smiorcaitul de serviciu de la Terapia sa se dea de ceasul mortii prin ziare!
 • +2 (20 voturi)    
  ce usor e... (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:01)

  me [anonim]

  sa dai ordine cand altii au de suferit...
  • -3 (5 voturi)    
   ti-e cumva frica (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:33)

   leopold [anonim] i-a raspuns lui me

   de scumpirea rudotelului?
 • 0 (24 voturi)    
  Nu se poate rezolva situatia cu achizitiile... (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:21)

  Alui [anonim]

  fara sa fie lasati bolnavii fara medicamente?

  Cred ca in Romania circula virusul prostiei. Sa li se faca analize lui Basescu si Boc, sa vedem daca sunt afectati, sau sunt ei asa din nastere.
  • +4 (6 voturi)    
   nu exista analize doar tratament al cauzei (Miercuri, 20 iulie 2011, 16:35)

   qwe [anonim] i-a raspuns lui Alui

   stampila de vot.
 • +4 (24 voturi)    
  nu platiti arieratele ! (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:24)

  alex [anonim]

  mi se pare ridicol. Daca i se pare ca e mafia mare, schimba cumva furnizorii, sau dovedeste prin tribunal ca au existat fapte de coruptie.

  Dar sa iei marfa cuiva si sa nu o platesti este hotie de stat, GENERATOARE de coruptie, deoarece firme disperate recurg la orice numai sa-si incaseze ceva din facturi.
  • +1 (1 vot)    
   care tribunal? (Joi, 21 iulie 2011, 12:28)

   yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui alex

   cu care tribunal sa stabilesti ca preturile sunt umflate? cu ala care inclina balanta in favoarea cui da mai mult? ai fost vreodata la un medic care sa iti recomande numai un anumit furnizor, ca numai ala face ce ai tu nevoie pt pacient?
 • -3 (25 voturi)    
  Numai citind comentariile acide, (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:25)

  mircea [anonim]

  si constati ca Basescu are multa dreptate.Ce se mai lafaie unii pe banii nostri!Nu cred ca daca ar plati din propriul buzunar ,ar mai fi asa largi la punga.Propun constituirea unui sistem in asistenta medicala prin care sa se stabileasca un barem maxim de plata pe asigurat.Sigur in acest caz doctorii vor avea grija sa recomande medicamente si alte proceduri mai ieftine pentru a-si asigura castigul maxim.Decii s-ar putea face o optimizare a actului medical incat medicul sa fie in centrul atentiei si sa ia partea leului(si asa o ia,dar mascat).Sa o oferim legal si nu cred ca rezultatele vor fi negative,privind actul medical in sine.Si s-ar sparge gasca,medicii nemaifiind interesati de promovarea unor medicamente scumpe,dar de multe ori ineficiente.
  • +1 (9 voturi)    
   tema de presa;dezimformare (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:24)

   qwejhads [anonim] i-a raspuns lui mircea

   alaltaieri Roberta a luat NUP
   PDL pica sub pragul electoral.
   e normal sa iasa cu asa ceva ...
   dar cum s-au semnat contractele?
   cum nu se platesc datoriile?
   ce vor face cei care au nevoie de medicamente daca au platit asigurarile ?
   • -3 (5 voturi)    
    Tu stii carte? (Miercuri, 20 iulie 2011, 18:26)

    mircea [anonim] i-a raspuns lui qwejhads

    Inainte de a veni cu o replica,citeste.Da,sunt asigurat si la asta m-am referit.Pe banii mei se fac hotii.Basescu vrea sa stopeze aceste"scurgeri"de fonduri,iar eu am propus un model de finantare.Banii sunt si vor fi aceiasi.Vor creste ,daca vor creste taxele.In primul rand sa se termine balamucul cu plata urgentelor din fondul de sanatate,pentru oameni neasigurati.Toti betivii batausi blocheaza spitalele si-si fac damblaua pe banii nostri.Sa plateasca spitalizarea.Sa se stabileasca plafoane maxime de cheltuieli pe fiecatre asigurat,iar doctorii sa fie platiti in limita acestor plafoane.Tu ,daca ai o parere in acest sens,spunreo.Nu-mi vinde mie gogosi.Ce daca PDL pica sub pragul electoral si hotia continua in Romania?Inseamna ca o sa ne fie mai bine?Eu am fost prin spitale si stiu si cam cat si cum se fura si asta nu are culoare politica.Tu vrei se deturnezi atentia de la subiect,Deci incurajezi hotia si nu-ti doresc sa ai decat ceia ce vrei.Adica sa ajungi in spital ,sa vezi cum te toaca de bani si doctorii si asistentele si infirmierele,iar medicamentele le cumperi.Si atunci unde sunt banii mei,ai tai,ai nostri?Platim asigurari numai pentru a intra in spital,dar acolo vine un tigan plin de bani si tu esti expediat urgent si reprogramat.Tiganul de care-ti spun nu are asigurare.Tu crezi ca la trimis Basescu?Eu cred ca esti boland.
 • +3 (19 voturi)    
  Instigare la omor (Miercuri, 20 iulie 2011, 15:56)

  Zsolt Bodola [utilizator]

  Ceea ce face Basescu este instigare la omor. Simplu.
  Am un copil ce are o boala cronica. De cateva luni depunem eforturi majore pentru a procura medicamentele de suport, care tin sub control boala. Situatia nu s-a imbunatatit sub nici o forma. De asemenea, mai nou nici medicamentele de interventie au inceput sa lipseasca. In cazul unei crize minore, pe care am putea sa o tratam acasa, se poate ajunge la una majora, la spital si eventual la mai rau.
  Impotenta sistemului sanitar si furtul pe fata din banii asiguratilor nu justifica arieratele spre furnizorii de medicamente. Dar, nu-i asa, de ce sa nu fim ipocriti si sa criticam un sistem care a cotizat din greu la campaniile elecotrale ale PD si ale lui Basescu. Muriti hotilor!
  • +2 (12 voturi)    
   Prin prostia ta iti nenorocesti familia. (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:23)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui Zsolt Bodola

   Daca nu s-ar fura atata,medicamentele ar ajunge.Dar cand se ia atitudine impotriva hotilor,se gaseste un disperat ca tine,care nu mai gandeste logic,si blameaza orice fapta buna.
  • +1 (1 vot)    
   ce nu intelegi tu (Joi, 21 iulie 2011, 12:23)

   yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui Zsolt Bodola

   este ca acelasi tratament pe care copilul tau il poate face cu sa spunem 10 milioane in conditii normale, de fapt costa sistemul sanitar 30 miloane. Ce nu intelegi tu este ca inloc sa poata fi tratati inca alti 2 copii sa spunem, numai unul are sansa. Ce nu intelegi tu este ca multi medici isi trag comisoane grase de la distribuitorii de medicamente si aparatura medicala, cost pe care noi il platim. Omorul calificat este in mintea ta bolnava.
 • +1 (13 voturi)    
  Cu bata-n balta (Miercuri, 20 iulie 2011, 16:12)

  Alui [anonim]

  Daca intarzii la plata unui produs e normal sa platesti penalizari. Cum statul are prostul obicei sa plateasca tarziu, uneori si dupa un an, producatorii isi umfla preturile ca sa acopere inflatia, dobinzile la creditele pe care le iau ca sa-si cumpere materii prime.
  Situatia in Romania e asa:
  Producatorul da medicamentele, statul zice: te le platesc intr-un an. In timpul asta producatorul are cheltuieli cu salarii, materii prime, etc. Ramas si fara produs si fara bani, ia imprumut de la banca cu dobanda. Daca ar cere statului produsul "corect" pe cand ar primi banii dupa un an, ar fi in minus, cel putin d.p.d.v. al dobanzii(plus profitul).

  Chiar cuvantul "ARIERATE" dovedeste ca statul nu plateste la timp, deci nu e un partener serios. Daca Basescu DICTEAZA sa nu se mai plateasca aceste arierate, producatorii de medicamente ies din Romania. Pe Basescu, normal ca-l doare-n kurr de asta, doar el merge la Viena la spital.
  • -2 (6 voturi)    
   mestere,lasa dracului povestile! (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:37)

   leopold [anonim] i-a raspuns lui Alui

   Banca iti da credit pe baza bilantului contabil.Daca nu ai garantii ,adios.Asa ca ,las-o jos ca macane.
 • +1 (11 voturi)    
  Arierate (Miercuri, 20 iulie 2011, 16:30)

  Cristi [anonim]

  Este socanta aceasta declaratie a lui Basescu. Asa ceva nicaieri in lumea civilizata nu o sa auziti. Sa indemni guvernul sa nu achite datoriile catre furnizori. Eu lucrez la un distribuitor de medicamente si va pot spune ca nimeni nu umfla preturile asa cum declara cineva mai inainte. Preturile medicamentelor prescrise de medici sunt impuse de stat si apar intr-un catalog al medicamentelor. Exista un pret maximal care nu poate fi depasit sub nici forma. Asta ca sa intelegeti la ce pret se vand medicamentele. Toate acele arierate reprezinta contravaloarea medicamentelor livrate fie de distribuitori, fie de catre farmacii in baza unor contracte. Daca au fost acceptate la plata trebuie platite. Problema este ca statul, de 20 de ani, foloseste banii care se strang din contributiile de sanatate in alte scopuri. Asta reprezinta o deturnare de fonduri care conduce la problema neachitarii arieratelor. Acolo e adevarata mafie, in guvern.
  • -2 (6 voturi)    
   oare??? (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:10)

   vio [anonim] i-a raspuns lui Cristi

   Stii cum sunt facute aceste preturi? stii de cate "antecamere" se fac la minister sa se stabileasca anumite preturi? de ce trebuie sa vanda distribuitorii la spitale? de ce nu vand producatorii de medicamente direct si atunci se economiseste cel putin marja de distributie?
   Cand au fost amendati de consiliul concurentei distribuitorii, unul nu a suflat o vorba. Mai nou au facut presiuni ca acele amenzi sa fie anulate si au reusit. asta spune mult de ce putere au acesti "samsari" de medicamente.
  • -3 (7 voturi)    
   mai zici ca esti in domeniu... (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:31)

   CCC [anonim] i-a raspuns lui Cristi

   dar nu ai inteles nimic din acel domeniu... sau poate ai inteles, dar ne torni in fata prostii... Ce dumnezeu, mai rasfirat oameni buni, ca unii mai cunosc realitatea. Si iti voi da un singur exemplu mic, Acum 2 ani s-a scos de la compensare totala Nurofenul pentru copii. Imediat nu stiu cati producatori de medicamente, si medici pediatrii au iesit la TV spunand ca se va produce un genocid, pt ca ei nu mai au ce sa prescrie in caz de febra sugarilor. Nu mai spun ca pe piata exista deja Ibalginul (la o treime din pret, si gratuit ca si nurofenul), dar nurofenul e contraindicat in foarte multe cazuri si in multe tari e interzis pt copii (in State, in Irlanda, etc). S-a creat o isterie printre mame, care erau disperate ca nu mai au ce sa dea copiilor... Isterie care nu facea decat sa umple buzunarele industriei farma din bani publici. Si sincer, Ibalginul e ok, si-si face treaba, iar daca nu vrei sa-l iei ca nu-ti place gustul, poti plati pentru Nurofen. Dar nu trebuie platit din bani publici. Daca nu cunosti aceste cazuri, ar trebui sa-ti iei alt job. Daca le cunosti, rusinica, e timpul sa incetati cu ticalosia.
  • -1 (7 voturi)    
   nu este deloc socanta! (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:40)

   leopold [anonim] i-a raspuns lui Cristi

   Pe voi nu v-a socat ca ati omorat producatorii romani de medicamente?Ei ,uite ,este cazul sa ramaneti mai putini pe piata,sa fiti solvabili,patronii vostri sa traiasca la bloc,precum marii si numerosii vostri consumatori,sa nu mai dati spaga medicilor sa va recomande produsele,sa dispara din top 100 patronii vostri.Dixit!
 • -1 (13 voturi)    
  Gargara populista (Miercuri, 20 iulie 2011, 16:38)

  Aspirina Saracului [anonim]

  Cum adica, sa nu platim arieratele? Ce ne invata aici domnul presedinte? Ca e ok sa cumparam pe credit, si sa nu ne platim ratele? Pai, de maine, declar ca nu mai platesc "arieratele" pe care le-am facut la banca cumparand ca vaca lucruri pe care nu mi le puteam permite. Jos mafia securistilor care ne obliga sa cumparam medicamente, mancare si alte prostii inutile! Sau, de ce nu, jos economia! Traiasca populismul ieftin! Sa tratam cancerul cu gargara!
 • 0 (14 voturi)    
  presedintele (Miercuri, 20 iulie 2011, 16:54)

  Adiran [anonim]

  asta e de o incompetenta criminala.
  Daca-s datorii, trebuie platite.
  • -1 (7 voturi)    
   Nu ti se pare curios (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:42)

   leopold [anonim] i-a raspuns lui Adiran

   ca niciun furnizor nu da statul in judecata pentru recuperarea datoriilor?Oare de ce?
  • +2 (6 voturi)    
   iar daca (Miercuri, 20 iulie 2011, 18:23)

   Vuck [utilizator] i-a raspuns lui Adiran

   sunt mafiotzi trebuie inchisi !
   Sa-l inchida pe Oprescu care se plimba in interes personal cu masina unui trust farmaceutic !
 • +2 (8 voturi)    
  dupa cum vezi... (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:22)

  catalin_mattei [utilizator]

  dupa cum constati sunt si o gramada de piede vara care ii dau dreptate fara sa inteleaga o iota din economie... atata vreme cat prostia este atat de mare incat orice agramat te poate manipula cum vrea "muschiul sau" , ba chiar sa faca din slabiciunea asta de nevertebrat o fala, nu putem iesi din aceasta stare de fapt.. ei au o singura placa.. aia cu antenele, cu comunistii.. de parca nu basescu spunea ca "pacat ca romanii au de ales intre doi comunisti" ( el si Nastase).. dar cand minte este putina nu ai ce face.. prostimea se lasa pacalita de o guvernare incapabila sa miste ceva.. BM a desfiintat activitatea guvernului minister cu minister.. dar probabil ca si aia privesc Antenele.. rusine !
  • -2 (4 voturi)    
   Pe langa faptul ca debitezi ineptii... (Joi, 21 iulie 2011, 9:54)

   Rescatorul [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

   si minciuni, modul tau de exprimare lasa mult de dorit. Evident, sursa ta de cultura este pachetul iRealitatea si Antenele Felix Varanul, pseudo televiziuni care se adreseaza unui numar de cca 500.000 de indivizi incapabili sa discearna adevarul de minciuna.
   • +1 (3 voturi)    
    Q.E.D. (Joi, 21 iulie 2011, 10:53)

    Cetateanul anonim [utilizator] i-a raspuns lui Rescatorul

    Raspunsul tau este exact ce-i lipsea comentariului lui catalin_mattei.
    Esti un baiat atat de bun si i-ai livrat imediat exemplul edificator care sa-i sustina, magistral, parerile.
    Ai o activitate foarte intensa aici, comentezi zilnic, dar....cu ce-ti asiguri traiul?
    Nu cumva, zic si eu, esti bugetar?
    Nu cumva stai aici pe banii mei?
    • +1 (3 voturi)    
     Este securist. (Joi, 21 iulie 2011, 11:14)

     AlinN [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanul anonim

     A recunoscut-o odata. Asa ca mananca specialitati turcesti la comanda.
    • 0 (2 voturi)    
     Este mai mult decat evident ca TU si ... (Joi, 21 iulie 2011, 11:48)

     Rescatorul [anonim] i-a raspuns lui Cetateanul anonim

     AlinN stai aici pe banii mei. pentru linistea lui AlinN nu sunt KGB-ist ca cei din USL si precum acolitii acestora.
     • 0 (0 voturi)    
      dar cine a spus ca esti KGB-ist? (Joi, 21 iulie 2011, 17:02)

      Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Rescatorul

      esti (asa zice AlinN) securist, sau SRIst (cum zice Cetateanul)...adica "de-al nostru",
      ofiter activ in servicii, bugetar deci, platit de noi deci, ca sa ne injuri si ametesti pe forumuri.
      Faina meserie, cate clase se cer?
      Ca eu, in locul sefilor tai, as cam fi nemultumit de prestatia ta, creezi impresia ca sustinatorii lui Basescu sunt asa....mai...
      ma intelegi, tantalai.
 • +8 (8 voturi)    
  ...e o idee buna...domnule Presedinte...! (Miercuri, 20 iulie 2011, 17:26)

  bm [anonim]

  ...poate promovati totodata si greva fiscala...sa nu mai avem de unde sa-i finantam pe capusarii bugetari !
 • +2 (6 voturi)    
  ARIERATE (Miercuri, 20 iulie 2011, 18:25)

  anonim [anonim]

  Sint farmacii ce sint date in judecata de depozitele de medicamente pentru intirzieri la plata iar casa de asigurari se face ca uita de datorii din anii2006 si 2007 pentru medicamente compensate si gratuite unde nu a primit spre decontare retetele si facturile emise .Aceste arierate nici nu sint cunoscute sau nu se vrea sa se recunoasca farmaciile sint in pragul inchiderii .
  • -3 (3 voturi)    
   Farmacii in pragul inchiderii???!!! (Joi, 21 iulie 2011, 8:40)

   Audit [utilizator] i-a raspuns lui anonim

   Doamne ajuta! Capuse mai mari ca farmaciile nici ca exista altele pe buget.
 • -1 (3 voturi)    
  Hotnews, nu va merg nodurile inchise la comentarii (Miercuri, 20 iulie 2011, 20:41)

  Alui [anonim]

  Pe iPad. Ori lasati comentariile cu voturi negative deschise, or le facet sa mearga pe iPaduri.
  • -1 (3 voturi)    
   subscriu (Miercuri, 20 iulie 2011, 23:26)

   iPad1 [anonim] i-a raspuns lui Alui

   nu se pot citi de pe iPad1
   • -1 (3 voturi)    
    Foloseste skyfire si seteaza "desktop" (Joi, 21 iulie 2011, 0:33)

    Alui [anonim] i-a raspuns lui iPad1

    In settings, load page as...
 • -2 (4 voturi)    
  Inteleg ca hotii si coruptii.... (Joi, 21 iulie 2011, 6:50)

  Rescatorul [anonim]

  si-au mobilizat neamurile si acolitii in forta pe acest forum. S-au invatat la banii nostri cu o nerusinare si un tupeu nemaiintalnit. Nu-i nimic, invatul are si dezvat!
 • +1 (5 voturi)    
  Traducere (Joi, 21 iulie 2011, 7:28)

  Alex [anonim]

  Indemn la nerespecatrea legilor si a contractelor in vigoare. Muriti dracului sa nu mai fie nevoie d ebani cheltuiti de la CNAS>

  Sa vezi reactia furnizorilor: Stopeaza tot, pleaca in Congo si se instaureaza haosul in cimitirul (ca nu e sistem) sanitar.
 • +1 (5 voturi)    
  chiar asa? (Joi, 21 iulie 2011, 7:57)

  dan [anonim]

  zii asa, basescule! le-ai dat teapa, mama lor de furnizori. le-ai luat marfa si acum nu mai vrei sa o platesti. jmenarii de cartier ordonate de un sef de stat. chiar ca suntem o tara unica. asta cam seamana a furt. derapajele tot mai dese ale lui basescu deja ma pun pe ganduri. arata un dispret tot mai mare fata de legi si crede ca totul se face asa cum vrea el si gasca portocalie. are nevoie de o scatoalca zdravana ca sa-si revina la normal. ah, base, ce-o s-o luati in freza la alegeri! abia astept.
 • +4 (4 voturi)    
  Ideile vin usor cand esti bugetar sau stai in foto (Joi, 21 iulie 2011, 8:16)

  dan [anonim]

  Tot felul de minunati isi dau cu parerea.
  Lucrez in bransa inrudita(echipamente medicale).
  Am platit TVA. Am platit si taxa pe PROFIT???!!! Avem plati neefectuate de peste doi ani, anul acesta nu ni s-a platit aproape nimic. Sectorul privat cu care lucram si-a redus comenzile fata de acum trei ani la 25%. Poate ca unii lucreaza cu parandarat, dar nu ei mor, ei isi primesc banii. MOR cei CINSTITI... Aceasta luna nu avem bani de taxe....Saptamana trecuta am vrut sa refuzam comenzile. Saptamana asta am mai primit o comanda. Daca refuzam, iesim afara din sistem....
  Ce sa facem? Nu sunt salarii extraordinare, se munceste greu si intens. Produsele chinezesti la pret de dumping ne omoara... Poate ar fi bine sa ne angajam la stat, sa ne dam cu parerea, sau la noua Securitate, ca oricum am castiga mai mult si ne-am face nu-i asa , datoria fata de patrie...
 • +1 (3 voturi)    
  Mai respirati un pic (Joi, 21 iulie 2011, 8:44)

  Radu [anonim]

  1. Avand in vedere ca serviciul/ produsul a fost livrat, factura primita de beneficiar, acesta trebuie sa achite
  2 daca tot "se stie" ca aceste contracte se dau pe spaga, ca exista coruptie endemica in sistem, atunci ar trebui ca Presedintele, daca tot stie (fiindca vad ca si voi, forumistii STITI acest lucru) sa ceara demararea urmaririi penale
  3 daca acea urmarire duce la un proces, procesul ii gaseste vinovati, atunci procurorul sa ceara blocarea la plata (sau cum O fi corect) a contractelor date pe spaga. Pana atunci, prezumtia de nevinovatie ramane in vigoare si parerile voastre, si nici cea a presedintelui nu pot schimba asta
  4 e unul care tot da exemple din UK, cum ca acolo nu se dau medicamente la toti cersetorii, ca se platesc asigurari adevarate, ii spun ca da, aici se platesc asigurari adevarate (nu de toti, nu de pensionari si nici de cele 1500000 de familii in care TOTI membri lor traiesc din ajutor de la stat etc, si acestia nu platesc nici un fel de asigurare de sanatate) Insa medicamentele sunt complet gratuite pentru, copii, garvide, lauze, pensionari si toti cei ce traiesc din benefits (cei 1,5 mil de familii - adica someri, pers cu handicap, mame cu mai multi Copii si persoane sarace).
  5 cat de cinici puteti fi cu omul care v-a dat exemplul copilului lui?
  6. Cineva ne indruma sa citim acordul FMI (ala nou cica, ca daca nu spunea nu ne prindeam). L-am citit. Asa si?
  Nimeni nu poate si nu trebuie sa fie lasat sa faca legea de capul lui. Nici Presedintele. Nici daca intentia lui e pe fond buna. Apropos de UK. Asa declaratii si "luari de pozitie" obtuze, negandite si din poanie nu am vazut deloc pe aici.
 • +1 (3 voturi)    
  Incompetenta crasa. (Joi, 21 iulie 2011, 8:51)

  AlinN [utilizator]

  Cum ar veni, iau credit, consum ca porcu', apoi mi se nazare ca bancherul e securist si nu mai trebuie sa-i dau banii. Nu au fost cand am consumat produsele lor, nu au fost cand le-am incasat impozitele, dar cand trebuie sa-i platim ... sunt securisti. Lol!
  In loc sa plateasca si sa iasa cu barbatie in fata sa spuna ca sistemul de asigurari este falimentar, ca nu se mai pot da medicamente gratuite si compensate in stilul de pana acum, vad va este mai comod sa ai atitudine de tata. (a se citi tzatza). Patetic! Si daca asa se intampla in toate domeniile incep sa-l cred (50%) pe Tariceanu care spunea ca toata criza in Romania este fabricata de incompetenta guvernantilor. Un dubiu l-am avut atunci cand au bagat impozitul forfetar. Incep tot mai mult sa inteleg de ce Polonia nu a intrat in criza si Romania da.
  Incep sa inteleg si distantarea de Isarescu-BNR. Omul nu prea suporta incompetenta.
 • -1 (3 voturi)    
  Medicamente (Joi, 21 iulie 2011, 9:13)

  Zozo [anonim]

  Cu banii dati pe medicamente din import in ultimii 20 de ani Statul putea sa faca "n" fabrici de medicamente si sa cumpere licente de fabricatie. Ne mai luind in considerare ca daca se pastrau vechile fabrici nu ajungeam acum sa dam pe un algocalmin de ex. 7-8 lei cind pe vremuri era 1-2lei cu inflatie ajungeam in cel mai rau caz la 3-4lei.
  In conditiile astea se cumparau din import doar medicamentele care nu se puteau produce si care oricum ar fi avut o pondere mai mica in cheltuielile cu medicamente. Nemaivorbind de locuri de munca impozite etc.
  Faptul ca farmaciile ca si bancile sunt una linga alta de nu mai gasesti un magazin care sa vinda altceva denota faptul ca nu le merge asa de rau.
  Legat de declaratiile de mai sus problema cred ca e un nou smen de genul: baieti vedeti ca se aproprie alegerile si nu ati cotizat cit trebuia, faceti-va socotelile.
  • +1 (3 voturi)    
   Mda, (Joi, 21 iulie 2011, 10:54)

   AlinN [utilizator] i-a raspuns lui Zozo

   Din ciclul : "ar fi fost bine sa fie bine".
   Pe langa scenariul tau vin si eu cu unul si mai realist: daca prin 1400 faceau stramosii nostri nave de lupta si cucereau Americile si Australia, era si mai bine.
 • +2 (4 voturi)    
  Treaba-i cam asa ... (Joi, 21 iulie 2011, 10:01)

  Adiran [anonim]

  Ai cheltuit, platesti. Daca a fost specula, data viitoare vei fi atent sa nu mai repeti greseala. Daca s-au facut fraude si pot fi demonstrate, cei vinovati trebuie sa ajunga dupa gratii.
  Cum ar fi sa fac si eu la fel "Ba nene, eu nu platesc apa calda, ca ati vandut-o scump, nemernicilor !" ?
  Partea si mai nasoala e ca un presedinte ar trebui sa fie un exemplu de cinste si corectitudine. Vaporeanul asta insa invata poporul doar rele.
 • -2 (2 voturi)    
  avem cele mai .... (Joi, 21 iulie 2011, 10:47)

  stupiditate [anonim]

  . scumpe medicamente importate + nu mai avem productie romaneasca care a fos trasa pe butuci premeditat; dupa ce suntem cei mai saraci... suntem si cei mai prosrti ca toleram mafia asta
  • 0 (2 voturi)    
   Te inteleg. (Joi, 21 iulie 2011, 12:35)

   AlinN [utilizator] i-a raspuns lui stupiditate

   La nume ai trecut "stupiditate". Ai perfecta dreptate.
 • +1 (1 vot)    
  sistem medical falimentar (Joi, 21 iulie 2011, 11:53)

  card romanesc de sanatate [anonim]

  si alte licitatii trucate:
  http://www.cnsc.ro/d/2011/decizie_2933.pdf
 • +2 (2 voturi)    
  dincolo de politica, oamenii mor in tara asta (Joi, 21 iulie 2011, 12:18)

  yellowdog [utilizator]

  din cauza dorintei de inavutire a unor medici pt care viata pacientului a ajuns un troc! Stiu pe cineva care a murit de diabet. La un moment dat avea nevoie de o branula mai speciala, medicul ia spus ca numai un anumit distribuitor de pe piata romaneasca o poate furniza iar costul este undeva la 40 mil. Cum femeia nu isi permitea dupa o saptaman in care situatia i se inrautateste ii spun ca se poate face un discount si o poate achizitiona cu 25 mil. In final femeia a murit prematur. Increngatrua de interese intre distribuitori si medici ucide!
 • +1 (3 voturi)    
  bolnav sa nu fii (Joi, 21 iulie 2011, 12:23)

  om bun [anonim]

  Oamenii care au nevoie de medicamente gandesc altfel. Sa ai nevoie de un tratament costisitor, pe termen lung si sa nu primesti medicamente compensate din cauza ca sitemul medical nu a primit banii de la stat...sa vezi atunci cum este. Ti se schimba opiniile instantaneu. mai ales ca majoritatea romanilor "au bani de ii intorc cu lopata".
  Iar cei ce tin partea guvernului si presedintelui ar face bine sa se mai gandeasca.
  Astia iau masuri peste masuri, ne sucfoca cu "marile lor realizari" si cand bagi mana in buzunar constati ca ai bani din ce in ce mai putini. Asta este faimosul efect al "masurilor politico-economice de redresare si iesire din criza".
  Oameni buni, uitati-va in buzunare si pe rafturi... acolo se simte cu adevarat daca ne revenim sau nu. Cifrele privind situatia din ce in ce mai buna la nivelul economiei sunt praf in ochi. Cat a trecut de cand s-au luat masurile astea dure? Unde sunt rezultatele concrete? Cine simte o reala imbunatatire? Cui ii este mai usor sa plateasca o rata la banca? O intretinere? Curentul electric?
  Tot cei care au avut bani inainte au si acum, banu' la ban trage...
  Si voi continuati sa ridicati osanale vasnicilor conducatori !
  Bravo !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by