Procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a acuzat vineri, la TVR, presiunile din partea politicienilor asupra procurorilor in cazul anchetei ce il vizeaza pe ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Daniel Morar (foto arhiva)Foto: AGERPRES

In legatura cu declaratiile de sustinere pentru ministrul Laszlo Borbely venite din partea colegilor din UDMR, din Coalitie sau din Guvern, si chiar din partea premierului, seful DNA a spus ca aceste "manifestari de solidarizare" n-ar reprezenta nicio problema pentru procurori sau pentru instrumentarea unui dosar "daca s-ar opri aici".

"Insa aceste forme de solidarizare sunt condimentate cu afirmatii facute total in necunostinta de cauza si cu acuzatii la adresa DNA-ului sau la adresa procurorilor. Aceste personaje care fac acuzatiile nu cunosc situatia de fapt, nu cunosc nici situatia juridica si nu cunosc nici normele juridice aplicabile in materie. Fara ca asta sa-i impiedice sa formuleze acuzatii de genul ", a declarat seful DNA.

"Problema se iveste atunci cand aceste acuzatii pun presiune pe procuror, in conditiile in care instrumentarea unui dosar de acest gen (dosarul legat de ministrul Laszlo Borbely - n.r.) este oricum destul de dificila (...) Da, acuz aceste presiuni pe procuror in acest caz, mai ales ca sunt declaratii inconsitente si in necunostinta de cauza", a declarat Morar.

UPDATE - Morar: Cand am vorbit de presiuni m-am referit la declaratiile lui Voicu, Kelemen si Ponta

Procurorul sef al DNA a sustinut la Realitatea TV ca atunci cand a facut referire la presiuni asupra procurorilor s-a referit la declaratiile facute de Mihai Voicu, de la PNL, care a spus ca "DNA este ca Petrica cu lupul", o "institutie necredibila care arunca bombe", la afirmatiile lui Kelemen Hunor, de la UDMR care a sustinut ca "DNA este o institutie care distrige cariere si ca de cele mai multe ori s-a dovedit ca acuzatiile sunt false", precum si la postarea de pe blogul persoanl, facuta de Victor Ponta, transmite Mediafax.

"Aceste declaratii genereaza presiuni asupra procurorilor, presiunea este indiferent de efectul pe care-l are. Ne deranjeaza acuzele si declaratiile nereale cu privire la un caz", a spus seful DNA.

"Nu exista un caz Borbely, nu exista o acuzatie oficiala adusa domnului Borbely", a subliniat Morar.