Rectorul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, Andrei Marga, i-a suspendat, pe durata cercetarii disciplinare, contractul individual de munca profesorului Ilie Parpucea acuzat ca a pretins favoruri sexuale unei studente, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de UBB din Cluj-Napoca, decizia a intrat in vigoare din 22 iunie.

"Rectorul UBB, Andrei Marga, a decis ca, incepand cu 22 iunie, domnului Ilie Parpucea, profesor universitar la FSEGA, Catedra de Statistica, Previziuni, Matematica, i se suspenda contractul individual de munca, din initiativa angajatorului, pe durata cercetarii disciplinare", se arata in comunicatul semnat de rectorul Andrei Marga.

Conducerea Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj-Napoca a initiat, saptamana trecuta, procedura de excludere din universitate a profesorului Ilie Parpucea pentru "comportament inadmisibil si reprobabil", dupa ce acesta a fost filmat cerand favoruri sexuale unei studente pentru a o ajuta la licenta.

"Decanatul si Colegiul Consiliului Profesoral al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj-Napoca au initiat procedura de excludere din universitate a profesorului Ilie Parpucea, pentru comportament inadmisibil si reprobabil. Administratorul Caminului Economica I, Elena Filip, si-a inaintat demisia, in urma incalcarii Regulamentului de cazare care a permis folosirea ilegala a spatiului dintr-un camin studentesc de catre cadrul didactic mentionat", se arata intr-un comunicat de presa transmis, in 22 iunie, de Universitatea "Babes Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca.

Potrivit ProTV, o studenta de anul III de la FSEGA l-a filmat pe profesorul de matematica Ilie Parpucea, in varsta de 61 de ani, cu o camera ascunsa, intr-o camera de camin de la Economica I, acest fiind dezbracat.

Profesorul a fost filmat in timp ce ii spunea studentei, in camera de camin, "Dezbraca-te ca nu avem timp".

Studenta a declarat pentru ProTV ca profesorul a incercat sa puna mana pe ea si a intrebat-o daca este pregatita, dupa care i-a spus sa nu fie naiva.

Studenta a spus ca nu se astepta la acest comportament si a fugit din camera.

De asemenea, studenta a afirmat ca ii ceruse lui Parpucea ajutorul la examenul de licenta si s-a intalnit cu acesta de mai multe ori atat in biroul profesorului, cat si in camera de camin pe care o folosea cadrul didactic.

Ulterior, Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca a constituit o comisie de analiza a comportamentului profesorului.

Purtatorul de cuvant al UBB din Cluj-Napoca, Cristina Nistor, declara, in 22 iunie, ca aceasta comisie va analiza situatia creata si va prezenta o decizie Biroului de Senat al universitatii privind sanctiunea in cazul profesorului.

Vinerea trecuta, profesorul universitar Ilie Parpucea nu s-a prezentat la sedinta Comisiei de etica a facultatii, care urma sa analizeze comportamentul sau, el lipsind si miercuri cand a invocat ca este in concediu medical.

Totodata, Inspectoratul de Politie Cluj s-a autosesizat cu privire la savarsirea infractiunii de hartuire sexuala de catre profesorul Ilie Parpucea.