Directorul adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Alba, Ioan Dobra, si cei trei functionari ai institutiei retinuti, miercuri, de procurorii DIICOT pentru infractiuni economice au fost arestati preventiv, joi, pentru 29 de zile de magistratii Curtii de Apel Alba Iulia, scrie Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat joi corespondentului Mediafax ca instanta a admis propunerile de arestare preventiva facute de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia si a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele celor patru angajati ai Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Alba, printre care si directorul adjunct al institutiei, Ioan Dobra.

Muntean a precizat ca decizia nu este definitiva, iar cei patru au atacat-o cu recurs declarat in fata instantei la incheierea sedintei de judecata.

Recursul se va judeca in cursul zilelor urmatoare la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cei patru functionari au fost adusi la Curtea de Apel Alba Iulia in noaptea de miercuri spre joi, iar audierile au durat cateva ore, instanta pronuntandu-se joi dimineata, in jurul orei 07.00.

La intrarea in sala de judecata niciunul dintre invinuiti nu a dorit sa faca nicio declaratie.

Zece perchezitii au avut loc, miercuri dimineata, in judetul Alba, vizand destructurarea unei grupari infractionale organizate specializata in infractiuni din sfera macrocriminalitatii economico-financiare, grupare sprijinita de sase angajati ai Directiei de Finante Alba.

Conform sursei citate, gruparea a fost constituita de catre Anversa Luca, cetatean italian, Limbean Cosmin Ioan, Avram Elena si Goia Ana Maria si a avut ca scop activitati comerciale, direct sau prin societati comerciale interpuse, fara a le inregistra in evidentele contabile ale societatilor comerciale sau inregistrari nelegale, avand drept consecinta eludarea platii taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat si obtinerea de beneficii financiare substantiale.

Valoarea prejudiciului este estimata la 2.200.000 de lei, reprezentand impozit pe profit si TVA.