Activitatea serviciului de ambulanta a Municipiului Bucuresti este ingreunata de mai bine de trei saptamani din cauza ca primaria Capitalei a creat un sens unic pe bulevardul Dacia, a declarat joi prefectul capitalei, Mihai Atanasoaei.

"Serviciul de Ambulanta ne-a sesizat ca, drept urmare a crearii unui sens unic pe Bd. Dacia dinspre Romana spre Mosilor, foarte multe masini circula acum pe Mihai Eminescu, unde este sediul acestui serviciu. Astfel, datorita cresterii numarului de masini, ambulantele fac de doua ori mai mult timp de la sediul lor pana la intersectia din Piata Romana. Numai pentru a iesi din curtea sediului au nevoie de trei minute si din aceasta cauza ambulantele risca sa nu mai ajunga la timp la pacienti sau sa produca accidente in trafic, incercand sa recupereze timpul pierdut", a spus el.

Prefectul a precizat ca a cerut Primariei Capitalei sa remedieze problema insa nu a primit niciun raspuns.

Astazi, dupa ce aceasta problema a fost ridicata in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Comisia pentru Transporturi a precizat ca se va reuni pentru a incerca sa gaseasca o solutie.

Totodata, prefectul a spus ca serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti a pierdut o suprafata de 1.200 metri patrati, terenul fiind retrocedat in urma unei hotarari judecatoresti.

"Acest teren a fost retrocedat de instanta deoarece Primaria nu s-a aparat in mod corespunzator, nespecificand faptul ca terenul este de utilitate publica. Serviciul de Ambulanta a pierdut terenul iar noul proprietar nu-l poate folosi deoarece sub el se afla o caseta de apa care deserveste serviciul de Ambulanta. Astfel, s-a ajuns la o situatie imposibila", a precizat prefectul.

Mihai Atanasoaei a cerut primarului sa rezolve intr-un fel problema. Edilul sef a declarat joi, in sedinta CGMB, ca va incerca sa gaseasca o solutie si in acest caz.