O femeie de 62 de ani, din comuna Albota, judetul Arges, a murit dupa ce a fost atacata de o haita de caini pe o strada din localitate, iar primarul spune ca sunt frecvente cazurile in care animalele sunt abandonate din masinile care trec prin zona, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Arges, femeia a mers marti la preotul din sat pentru a-l ajuta la ridicarea casei pe care acesta si-o construieste, insa la intoarcerea acasa, pe drum, a fost atacata de mai multi caini. Femeia a reusit sa scape de animale si si-a continuat drumul spre casa.

Ulterior, femeia a fost gasita, miercuri dimineata, moarta in casa de catre fiul sau, care a anutat Politia.

"A venit acasa si nu ne-a anuntat nici pe mine nici pe sotia mea, stam gard in gard. Astazi (n.r. - miercuri) am gasit-o moarta in casa, sange peste tot in incapere, iar ea era moarta de cateva ore, nu-mi dau seama de cand. Am anuntat politia. Are muscaturi peste tot pe picioare, au sfasiat-o pana la os", a spus fiul femeii.

La fata locului au venit politisti si lucratori ai Serviciului Medico Legal Arges care au luat trupul neinsufletit.

"Sunt urme de sange pe o distanta de 900 de metri de pe o ulita la casa ei, are plagi multiple la picioare provocate de muscaturi", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Arges, comisar Danut Dinu.

Politistii au inceput o ancheta in acest caz pentru a stabili imprejurarile in care a avut loc incidentul.

Rudele femeii au spus ca vecinii din zona nu au caini rai, astfel ca aceasta ar fi fost, cel mai probabil, atacata de animale comunitare.

De asemenea, primarul comunei Albota a declarat ca este posibil ca animalele care au atacat-o pe femeie sa fie din alte zone, fiind frecvente cazurile in care cainii sunt abandonati din autoturismele care tranziteaza localitatea pe DN 65 Pitesti-Slatina sau in care animalele au fugit dintr-un adapost aflat in apropiere.

"Avem o problema cu cainii si nu sunt neaparat ai nostri, sunt multi cei care ii aduc din Pitesti si din Teleorman, ii aduc cu masinile si sunt abandonati pe teritoriul comunei noastre. Apoi mai e o posibilitate si anume ca animalele care au atacat-o pe femeie sa fie de la o biobaza din apropiere de Mosoaia, de unde mai scapa caini. Am avut un caz cand mai multi caini flamanzi au mancat caprele unui om, nu putem sa-i impuscam, nu ne lasa legea. Eu vreau sa fac un adapost pentru batrani, nu unul pentru caini, nu avem bani pentru asa ceva", a declarat primarul localitatii argesene Albota, Ion Dumitru.