Un politist de la o sectie din Capitala a fost retinut dupa ce a fost prins de politistii din Buzau in timp ce transporta aproape 23.000 de tigari de contrabanda, anchetatorii stabilind ca acesta se aproviziona cu tigari din Bucuresti si Galati si le comercializa pe piata neagra din Buzau, anunta Mediafax.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, politistul era monitorizat de mai mult timp de politistii din Buzau, fiind suspectat de trafic cu tigari.

Barbatul, in varsta de 30 de ani, a absolvit Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" in 2004 si lucra la structura de ordine publica din cadrul Sectiei 22 Politie din Bucuresti, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca. Aceasta a precizat ca, in anii 2007 si 2008, politistul a fost sanctionat cu mustrare scrisa pentru intarzieri.

In urma retinerii lui pentru contrabanda cu tigari, barbatul si-a dat demisia si nu va mai putea activa niciodata ca politist, a precizat Diana Sarca.

Politistul a fost prins in trafic, duminica, la Buzau, in timp ce transporta aproape 23.000 de tigari cu banderole de marcaj din Republica Moldova.

La scurt timp de la prinderea barbatului, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Buzau au facut, in baza unor autorizatii emise de Judecatoria Buzau, noua perchezitii domiciliare si asupra unor autoturisme, in urma carora au ridicat peste 86.000 de tigari de provenienta Republica Moldova si Ucraina, precum si suma de aproape 4.400 de lei, bani care ar putea proveni din comercializarea ilegala a tigarilor. De asemenea, au fost ridicate mai multe inscrisuri privind acte de comert desfasurate cu astfel de produse.

In urma cercetarilor, politistii au descoperit ca inspectorul din Bucuresti se aproviziona cu tigari din Bucuresti si Galati si le depozita apoi la domiciliul mamei sale, de unde erau comercializate prin intermediul altor persoane in judetul Buzau. Barbatul era ajutat sa plaseze tigarile pe piata neagra de catre doi soti din Buzau.

Politistul, mama acestuia si cele doua persoane din Buzau sunt suspectate ca au facut contrabanda cu tigari in perioada 2010-2011.

Cei patru sunt cercetati pentru contrabanda si detinerea in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator.

Conform comisarului Florina Crucianu de la Politia Judeteana Buzau, politistul si mama acestuia au fost retinuti, luni urmand sa fie prezentati instantei cu propunerea de arestare preventiva, in timp ce ceilalti doi membri ai gruparii, sot si sotie, sunt cercetati in libertate. Anchetatorii au dispus, totodata, ridicarea autoturismului cu care politistul transporta tigarile de contrabanda.