Ramura organizatiei teroriste Al-Qaida in Yemen ii indeamna pe musulmani sa se revolte impotriva conducatorilor arabi si sa instaleze la putere guverne care sa conduca pe baza legii islamice, potrivit unui mesaj audio postat sambata pe site-urile militantilor islamisti, transmite YahooNews.

Apelul Al-Qaida vine in contextul sporirii tensiunilor din lumea araba, unde revoltele populare i-au inlaturat de la putere pe liderii Tunisiei si Egiptului, iar protestele antiguvernamentale iau avant in Libia, Yemen si Bahrein.

Potrivit centrului american de monitorizare a site-urilor extremiste SITE, mesajul audio a fost inregistrat de Al-Qaida din Peninsula Arabica, ramura a retelei teroriste, cu baza in Yemen.

Cel care vorbeste in materialul audio a fost identificat ca fiind Ibrahim al-Rubeish, un fost detinut al inchisorii Guantanamo Bay.

In inregistrarea de 10 minute, al-Rubeish critica Arabia Saudita pentru ca i-a oferit o gazduire de lux fostului presedinte tunisian Zine El Abidine Ben Ali, fugit in exil.

El mai spune ca inlaturarea de la putere a vechilor lideri nu este suficienta si ca noile guverne trebuie fondate pe baza legii islamice - Shariah.

"Un tiran pleaca, doar ca sa fie inlocuit cu un altul, care poate ca ar rezolva o parte dintre probleme materiale ale oamenilor, oferindu-le locuri de munca si salarii mai mari, dar marea problema ramane", spune al-Rubeish in mesajul audio, potrivit SITE.