Activitatea la Mina Uricani, unde sambata a avut loc o explozie in care au murit cinci mineri, va fi supendata aproximativ zece zile, in zona afectata intervenindu-se pentru "securizare", a declarat, duminica, directorul general al Companiei Nationale a Huilei, Constantin Jujan, citat de Mediafax. Intre timp, ministrul Muncii, Ioan Botis, a anuntat ca Guvernul va oferi doua pachete de ajutor pentru familiile minerilor morti in urma exploziei de la Mina Uricani, un pachet de ajutoare de urgenta si un pachet individualizat, acesta urmand sa fie gandit in functie de nevoile fiecarei familii.

Ioan Botis a mai anuntat ca vaduvele minerilor care si-au pierdut viata in explozia de la Mina Uricani vor fi angajate la Compania Nationale a Huilei, potrivit contractului colectiv de munca.

La randul sau, ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat ca joi va avea loc a intalnire la care vor participa ministrul Muncii, Ioan Botis, si ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, in cadrul careia se va lua o decizie cu privire la restructurarea minelor.

Cinci mineri au murit, sambata dupa-amiaza, intr-un accident produs la mina Uricani (jud. Hunedoara), ei fiind victimele unei explozii produse in subteran. Doua echipe de salvatori au coborat in mina sambata seara, insa nu au mai gasit decat cadavrele minerilor. Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, duminica, la Petrosani, ca echipa de salvatori care i-a recuperat pe cei cinci mineri morti va fi recompensata.

Procurorul general adjunct al Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, a declarat ca explozia de la Mina Uricani s-a produs, cel mai probabil, in urma unei "acumulari de gaz metan si a unui arc electric", insa cauza exacta va fi stabilita in urma anchetei. Potrivit ministrului Economiei, Ion Ariton, ancheta va mai dura cel putin 30 de zile.