Femeia muscata de caini marti seara in curtea unei institutii publice din Bucuresti a murit, a anuntat in aceasta dimineata agentia Mediafax. Medicul Ioan Florescu, seful Clinicii de chirurgie plastica de la Spitalul Bagdasar-Arseni, a calificat cazul drept unul dintre cele mai grave dintre cele cu care a avut de-a face de-a lungul carierei sale.

"Sunt afectate tegumentele de la nivelul scalpului, membrele superioare de la umăr până la articulaţii, membrele inferioare de la şold până la tălpi. S-au distrus tegumente, sunt efecte importante, s-au distrus muşchi pe toată suprafaţa, nervi, vase", a spus Ioan Florescu.

Nu este pentru prima oara cand o persoana isi pierde viata in capitala Romaniei ca urmare a intalnirii cu cainii comunitari. Acest caz este cu atat mai grav cu cat, la momentul atacului, victima se aflain curtea unei institutii publice (ADP, sector 5), care teoretic ar trebui pazita si ingrijita astfel incat cetatenii care sunt obligati sa ajunga acolo sa fie feriti de orice fel de riscuri. In 2006, un cetatean japonez a murit in Piata Victoriei din Bucuresti in urma unui atac asemanator, dand nastere unei dezbateri care nu a produs insa nicio solutie viabila pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari.

Potrivit datelor facute publice de prefectura capitalei, in decursul unui singur an (2009) au fost muscate de caini 9.000 de persoane.

Va invitam sa raspundeti la cateva intrebari. Cele mai bune comentarii vor fi publicate intr-un articol separat.

Credeti ca exista o raspundere a institutiei publice in curtea careia se afla victima?

Au vreo raspundere proprietarii pe terenurile carora isi fac veacul cainii comunitari?

Ar fi o solutie eliminarea fizica, fara niciun fel de exceptie, cainilor comunitari care isi petrec vremea pe strazile oraselor Romaniei sau adunarea lor in regim de urgenta?

Care institutie ar trebui sa dispuna masuri pentru a evita astfel de tragedii pe viitor?

Citeste si comenteaza pe Contributors.ro