Pe DN1, spre statiunile de pe Valea Prahovei, s-a circulat in coloana inca de la orele pranzului, informeaza Centrul Infotrafic, precizand ca dispeceratul de monitorizare a traficului rutier de la Barcanesti a inregistrat, in intervalul orar 13.00-16.00, pe sensul de mers Bucuresti - Brasov, un flux de 5.200 de autovehicule.

Dupa lasarea serii, circulatia a mai scazut in intensitate, insa se preconizeaza ca incepand de joi vor reaparea probleme in ceea ce priveste fluenta traficului rutier.

In zona statiunilor, parcarile amenajate au fost deja ocupate, iar automobilistii vor fi nevoiti sa caute locuri de parcare pe strazile laterale, fapt ce va ingreuna si mai mult circulatia (orice viraj la stanga necesita acordarea prioritatii autovehiculelor care vin din sensul opus si presupune, implicit, formarea de coloane de masini in spatele celei care semnalizeaza pentru a vira pe o strada laterala - n.r.).

Centrul Infotrafic reaminteste faptul ca pentru evitarea aglomeratiei de pe DN1 Ploiesti - Brasov, poate fi folosita si ruta DN1A Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele. Pentru a se ajunge in zona Bran - Moeciu se poate urma traseul A1 Bucuresti - Pitesti, DN73 Pitesti - Brasov.