Europarlamentarul si liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a dat un adevarat "recital", vineri, in fata unui executor judecatoresc, a avocatilor, a politistilor si in fata presei adunate in biroul sau din Strada Emile Zola nr.2. Scandalul a avut loc la o zi dupa ce partidul a primit ordin de evacuare din imobil in urma unei hotarari a Judecatoriei Sectorului 1 prin care s-a incuviintat executarea silita a PRM. C.V. Tudor a acuzat executorul judecatoresc si fortele de ordine prezente ca fac un joc politic si ca sunt parte din "mafia imobiliara". Liderul PRM l-a jignit in repetate randuri si pe presedintele tarii Traian Basescu, precum si alte personaje din scena politica.

Scandal in biroul lui C.V. TudorFoto: Hotnews

Scandalul in fata sediului PRM din Strada Emile Zola nr. 2 a inceput inca de dimineata. In fata sediului s-au adunat mai multi simpatizanti si membri de partid care au scandat impotriva presedintelui tarii si au spanzurat de cladire doua manechine care ii infatisau pe Basescu si pe Udrea.

Pe un perete era intins un banner mare pe care aparea chipul fostului dictator Nicolae Ceausescu si chipul lui Traian Basescu si pe care scria: "Nicu Ceausescu, Fa-i chemare lui Basescu!".

Liderul PRM si-a facut aparitia la sediu in jurul orei 11 si a tinut un discurs acuzator la adresa puterii, un discurs care de multe ori a ocolit subiectul evacuarii silite din imobil. "Te acuz public Basescule de asasinarea morala a prietenului meu Adrian Paunescu", a fost una dintre replicile pe care le-a servit CV Tudor jurnalistilor aflati la fata locului.

In momentul in care executorul judecatoresc Lucian Ezer a intrat in biroul europarlamentarului, acesta din urma a inceput sa tipe: "Ce cauti in biroul meu, Ezer? Iesi afara ca te arunc pe fereastra!". Executorul judecatoresc a iesit din birou si a revenit in urmatoarele minute insotit de o escorta a politiei.

Spiritele nu s-au calmat si in timp ce Lucian Ezer intocmea procesul verbal, Corneliu Vadim Tudor il acuza pe un ton ridicat ca face parte din "mafia imobiliara" si ca este un "corupt" pentru ca are "sase dosare penale". Furia liderul PRM s-a revarsat si asupra politistilor aflati in birou cerandu-le pe un glas poruncitor in repetate randuri sa paraseasca biroul.

In plus, europarlamentarul nu s-a dat inapoi de la a jigni atat reprezentantii din justitie, cat si presedintele tarii pe care l-a amenintat in repetate randuri ca-l va "aranja" el.

Cateva dintre "iesirile" europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor:

  • "Merita Basescule sa te legi la cap (…) cu un om ca mine, mai baiete, mai? Si-au rupt capul (n.r. cu mine) si Iliescu si Constantinescu. E posibil asa ceva?"
  • "…Sa-l arestati pe Vadim Tudor? Murdara paine mai mancati, sa va fie rusine! Dumneata cu ochelari cine esti? Cine esti in biroul meu? Iesi afara imediat! Iesi afara! E biroul meu de parlamentar european!"
  • "Domnule Ezer, dumneata esti un bandit! Dumneata esti un mafiot. … Te santajeaza astia cu sase dosare penale!"
  • "Veti infunda puscaria! Vrei sa stai in aceeasi celula cu Ezer? Ca pe Elena Udrea o pun cu Basescu, sa stii"
  • "Domnilor avocati sunteti niste hoti! Nu va e rusine? Veniti in biroul meu cu falsuri grosolane! Porcilor! Sunt falsuri in acte publice si veti infunda puscaria! Termina sa ne mai insulti intelegenta! Vagabonzilor (…) Vreti violenta? La violenta vom raspunde cu violenta. Basescu nu pleaca decat calcat in picioare? Il voi calca in picioare!
  • "Da' cat ii trebuie lui handicapatul asta (n.r. executorul judecatoresc Lucian Ezer) sa scrie un proces verbal? Asta nu stie nici cate litere are alfabetul (…) Cat ii trebuie lui oligofrenul asta?"
  • "I-am dat acum vreo doua saptamani un SMS lui Videanu: 'Draga Videanu, Inceteaza sa mai hartuiesti Partidul Romania Mare. In caz contrar o sa va rup picioarele si tie si porcului de Basescu! Semnat Vadim Tudor". Elegant! Nu m-am exprimat in stil clasic?"

Despre cazul evacuarii silite a PRM din sediul din strada Emile Zola nr.2 puteti citi aici: Corneliu Vadim Tudor: Ma scoate pe mine - europarlamentar, cu mascati, din sediul PRM, vagabondul asta nenorocit de Basescu?