Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore, Silviu Ionescu, a fost eliberat, joi seara, din Penitenciarul Rahova din Bucuresti, ca urmare a inlocuirii masurii arestarii preventive cu interdictia de a parasi tara, anunta Agerpres. La iesirea din penitenciar, el s-a declarat nevinovat si a spus ca intentioneaza sa realizeze o emisiune tv. Silviu Ionescu este judecat pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii.

Silviu IonescuFoto: AGERPRES

Diplomatul roman Silviu Ionescu se afla la volanul masinii care a accidentat mortal un tanar de 30 de ani, in noaptea de 15 decembrie 2009 - este concluzia anchetei efectuate de Politia din Singapore. Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Romaniei in Singapore s-a intors in tara la scurt timp dupa accident si a prezentat o versiune proprie: masina Ambasadei Romaniei, implicata in accident, ar fi fost furata cu putin timp inainte de acea noapte, iar el nu avea cum sa se afle la volan.

La scurt timp dupa aceea, Silviu Ionescu s-a intors in Romania, iar la inceputul acestui an, a fost rechemat de la post, pentru a sprijini "derularea anchetei de catre organele judiciare de la Bucuresti".

Dupa accidentul din noaptea de 15 decembrie, masina Ambasadei Romaniei, un Audi A6, a fost gasita abandonata la periferia capitalei Singapore. Ulterior, ancheta Politiei locale a stabilit, insa, ca automobilul nu a fost furat.

Procurorii din Singapore mai spun ca Silviu Ionescu a condus sub influenta bauturilor alcoolice. La dosar exista declaratia unui martor, Ae Ree, care spune ca Silviu Ionescu a consumat o cantitate considerabila de alcool inainte de a se urca la volanul masinii ambasadei. Procurorii din Singapore mai afirma ca, in momentul in care diplomatul roman a sunat la numarul de urgenta 999, el a dat dovada de incoerenta, fapt ce ar atesta ca el consumase bauturi alcoolice. Anchetatorii din Singapore nu au putut proba aceasta acuzatie, 'intrucat inculpatul s-a prevalat si s-a bucurat de imunitate diplomatica'.

Pe 8 mai, Silviu Ionescu a fost arestat in Romania, dupa ce procurorii Parchetului General l-au acuzat ca a incercat sa influenteze declaratiile unor martori.