Politistii antidrog din Dolj si Olt, cu sprijinul lucratorilor SRI, au retinut un barbat de 37 de ani din comuna Movileni, judetul Olt, care detinea 21,42 kg de hasis (rezina de canabis) aduse din Spania, droguri pe care urma sa le vanda pe piata din Romania, anunta Agerpres. Potrivit IPJ Dolj, barbatul a fost prins in momentul in care incerca sa vanda 5 kg de droguri contra sumei de 3.500 de euro.

Din primele verificari ale politistilor, barbatul a adus drogurile in tara ascunzandu-le in autoturismul personal: "In continuarea cercetarilor, s-a procedat la efectuarea unei perchezitii domiciliare la locuinta invinuitului, din comuna Movileni, ocazie cu care au mai fost identificate si ridicate in vederea cercetarilor 16, 42 kilograme hasis (rezina de cannabis), un cantar special pentru cantarirea drogurilor, un pistol cu gaze calibru 9 mm si 16 cartuse aferente pentru care acesta nu detinea autorizatie de detinere", a declarat, sambata, subcomisar Florentina Popescu de la Biroul de presa al IPJ Dolj.

Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, insa urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventiva.