"Am stabilit criteriile pentru acordarea stimulentelor", a declarat sambata presedintele ANAF, Sorin Blejnar. El a spus ca evaluarea s-a facut pe criterii de performanta si ca acestea "nu sunt negociabile" cu sindicatele. "Toate judetele vor primi bani", a precizat Sorin Blejnar. La randul sau, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a declarat ca "s-au stabilit criterii clare de acordare a stimulentelor pentru functionarii de la finante", acestea urmand sa fie acordate "in functie de performanta".

Sorin Blejnar (foto arhiva)Foto: Agerpres

Blejnar a spus ca cele trei criterii luate in considerare au fost gradul de realizare a programului de incasari, sumele stabilite suplimentar din evaziune fiscala, economie subterana si frauda fiscala precum si ponderea incasarilor pe fiecare judet in totalul incasarilor ANAF. Sorin Blejnar a adaugat ca este vorba de criterii stabilite de specialisti "si sunt clar pe principii de performanta".

"Cei buni care au salarii mari vor primi stimulente. Cei care au salarii mici si nu sunt buni nu vor primi stimulente. Desigur, daca au salarii mici si sunt buni vor primi stimulente", a declarat Blejnar.

"Le-am prezentat in mare sindicalistilor principiile dupa care ne ghidam", a declarat Blejnar, care s-a declarat "increzator" ca sindicatele "vor da dovada de maturitate si-i vor ajuta pe oameni".

"Indiferent daca sindicatele vor accepta sau nu, aceasta este decizia noastra finala, iar noi vom transmite listele la plata la inceputul saptamanii viitoare", a spus oficialul ANAF, banii urmand sa fie dati luni sau marti.

"Toate judetele vor primi bani", a precizat Sorin Blejnar, in timp ce Oprescu a afirmat ca functionarii cu salarii mici "vor trebui ajutati".