Deputatul PDL, Dan Pasat, pentru care Directia Nationala Anticoruptie a cerut Parlamentului sa incuvinteze arestarea, sustine ca este victima unui dosar politic. L-au fabricat fostii colegi din PNL pentru ca i-a parasit in favoarea partidului de la putere, explica deputatul din Giurgiu intr-un interviu pentru HotNews.ro. DNA il acuza de santaj si acte de violenta, el a explicat teoria parlamentarului ales cu 50% care nu da cu pumnul ci este iubit de popor. Este al doilea caz pe 2010 in care DNA cere arestarea unui parlamentar dupa dosarul Voicu.

Dan PasatFoto: HotNews.ro

Asculta mai jos un scurt inverviu cu deputatul Dan Pasat

Descarca fisierul audio in format MP3

Pe scurt cele mai importante declaratii ale deputatului PDL Dan Pasat:

  • In primul rand eu nu prea cunosc date in afara de ce e in presa. Pe mine nu m-a informat nimeni. Oricum sunt nevinovat. Nu e nici o problema. E o razbunare a PNL. O sa se demonstreze. Dosarul asta dureaza de un an de zile si nu s-a intamplat nimic si acum dupa un an le-a venit lor sorocul sa faca. Pai sa faca.
  • Eu ma consider nevinovat, unu la mana. Doi la mana, am si probe in acest sens. Am acte in acest sens. Daca am ajuns in Romania in ipostaza de arestare preventiva fara acte nu e prima data. Vedeti si dumneavostra ce se intampla.

Deputatul PDL despre acuzatiile de santaj pentru obtinerea de contracte publice si relatia cu Marian zis Boxerul, despre care presa a relatat ca ar face parte din lumea interlopa.

  • Acuzatiile trebuiesc si demonstrate. Nu? Daca eu spun maine ceva despre dumneavoastra trebuie sa si dovedesc. Maculatura am si eu acasa destula. Marian este un amic din zona. Pe mine m-au votat 13.000 de oameni. Asa ca am amici din toate zonele. Marian zis Boxeru nu este un interlop asa cum sustin unii. Nu cred ca apare ceva in cazierul lui. Nu este nici angajatul meu.
  • Despre ce vorbim? Credeti am iesit deputat cu 50% batand lumea pe strada? Cand iesi deputat cu 50% nu bati lumea pe strada. Cand iesi cu 5% atunci, da, poate bati, faci cine stie ce. Dar cand iesi cu 50% nu mai e vorba de bataie. Sunt un om care am ajutat multi oameni. De aia m-a votat lumea. Eu nu bat lumea pe strada. Eu stiu ca presa trebuie sa manance, dar nici sa aruncam asa cu vorbele.
  • Cineva isi doreste sa ma loveasca pe mine. Cei de la PNL. Eu am plecat de la PNL inainte de alegerile prezidentiale si inainte de motiune. E simplu daca la motiune sa zicem dumneavostra sunteti presedinte la PNL si nu mai merg la vot cu PNL si plec la PDL, nu este o razbunare?

Intr-un comunicat oficial, DNA sustine ca deputatul PDL a santajat si a influentat mai multi primari din judetul Giurgiu pentru a obtine contracte pe bani publici.

  • In perioada 2009-2010, învinuitul Păsat Dan, în calitate de deputat în Parlamentul României, iar din data de 21 decembrie 2009, şi de secretar general al Partidului Democrat Liberal în cadrul organizaţiei judeţene Giurgiu, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prin acţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politic decurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţului Giurgiu şi derulate prin firma sa – SC PROD INVEST SRL, pe care o controla şi o conducea în fapt.
  • Atunci când a întâmpinat opoziţie din partea reprezentanţilor administraţiei publice locale ori a firmelor care îşi adjudecaseră contractele de achiziţie publică, învinuitul a recurs la diverse forme de intimidare, mergând până la ameninţări şi acte de violenţă, se arata in comunicatul DNA.

HotNews.ro a aflat ca sapte primari din Giurgiu au fost audiati de DNA in dosarul in care este invinuit deputatul Dan Pasat. Iata si ce spun trei dintre primarii implicati in acest dosar:

  • "Nu am cunostinta de nici un fel de presiuni pe care sa le fi facut domnul deputat Pasat. Cu el am avut doar discutii politice. Dar nici un fel de presiuni. Nu e cazul de asa ceva", Chirita Dragnea, primar Valea Dragului. Primarul Chirita a fost ales din partea PC dar presa locala sustine ca acesta a devenit recent simpatizant PDL.
  • "Domnul deputat a luat caietele de sarcini pentru doua licitatii, dar in final nici nu s-a prezentat. Asa ca nu are cum sa fie vorba de presiuni. Asta am spus si la DNA ca nu a facut nici un fel de presiuni. Nu s-a intamplat nimic", Gheorghe Maria (PNL), primar Letca Noua.
  • "Au fost doua licitatii. A existat o intelegere intre firmele Prod Invest si Agro Clas pentru cesiunea lucrarilor. Licitatiile au fost notificate in SEAP, adica totul legal. Nu s-a facut nici un fel de presiuni. Stiti cum e? A fost sansa si nesansa pentru domnul deputat. Pe scurt noi am indeplinit toate cerintele legale", Vasile Preda (PDL), primar Varasti.