Un tanar de 22 ani, angajat in functia de operator ghiseu la o agentie bancara din Bucuresti, este cercetat penal pentru ca a efectuat retrageri succesive de numerar din conturile clientilor fara autorizarea acestora, informeaza Agerpres. Prejudiciul, de 40.000 de lei, a fost recuperat in totalitate, fiind acoperit de parintii tanarului.

Potrivit unui comunicat transmis sambata de Politia Capitalei, politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor sector 6 au inceput urmarirea penala impotriva lui M. Vlad de 22 de ani, din judetul Bacau, care, angajat in functia de operator ghiseu la o agentie bancara din Bucuresti (n.r. - sucursala BRD Drumul Taberei), a efectuat retrageri succesive de numerar din conturile clientilor bancii fara autorizarea acestora, falsificand documentele justificative, insusindu-si suma de 40.000 de lei pe care a folosit-o in interes personal. Sursa citata mentioneaza ca prejudiciul a fost recuperat in totalitate.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a precizat, sambata, pentru Mediafax, ca tanarul lua bani dintr-un cont si acoperea gaura cu bani luati din alte conturi, astfel ca victimele sa nu-si dea seama de frauda. Suspectul facea astfel de retrageri ilegale de cateva luni, el reusind sa fure 40.000 de lei dintr-un cont, pentru a-i juca la cazinou. Parintii tanarului au acoperit prejudiciul creat de acesta.

Politistii antifrauda continua cercetarile fata de M. Vlad, in stare de libertate, sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Este al doilea caz in numai cateva zile in care angajati ai bancilor sunt cercetati pentru fraudarea conturilor clientilor. Saptamana aceasta directoarea unei banci din Brasov a fost arestata pentru ca ar fi golit conturile a zeci de clienti, prejudiciul total al fraudei fiind de peste 1,5 milioane de lei.