Hidrologii au instituit, vineri, cod galben pe raurile Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures, Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna, Jiu, Olt si Arges, valabil de vineri, de la ora 17:00, pana duminica, la ora 16:00.

"Se instituie COD GALBEN pe raurile: Tur - jud. SM, Somesul Mare si afluenti – jud BN, Lapus cu afluentii sai (Firiza, Cavnic, Suciu)-jud. MM, Somesul Mic cu principalii afluenti (Somesul Cald, Gadalin, Aghires, Luna, Fizes)-jud.CJ, pe Crasna-jud. SJ si SM, in bazinele superioare si mijlocii ale raurilor: Barcau-jud.SJ si BH, Crisul Repede-jud.CJ si BH, Crisul Negru – jud. BH, Crisul Alb amonte Gurahont - jud. AR si HD, Aries - jud.AB si CJ, Tarnava Mica si Tarnava Mare - jud. HR si MS, Strei si afluenti jud. HD, Bega Veche, Bega – jud. Timis, Timis superior si afluenti jud. HD si CS, Barzava, Caras, Nera, Cerna jud. CS si TM, Jiu superior si mijlociu si cu afluentii sai jud. HD, GJ si MH, Olt superior si cu afluentii sai (Homorodul Mare, Homorodul Mic, Raul Negru, Covasna, Baraolt, Varghis, Sercaia)-jud. HR, CV, BV., afluentii Oltului inferior jud. GJ, VL si OT, pe afluentii Argesului – curs superior, din zona de deal si munte jud. AG", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Izolat, se pot produce cresteri rapide de niveluri si debite (viituri rapide), cu posibile efecte de inundatii locale si pe alte rauri mici din zonele de deal si munte din nordul si vestul tarii.