Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti organizeaza sambata Ziua Portilor Deschise la Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti. Compania a precizat ca cei interesati vor putea vizita platforma aeroportului si vor putea lua parte la zboruri de agrement.

Aeroportul Henri CoandaFoto: Agerpres

Programul, care este dedicat atat pasionatilor, cat si celor care doresc sa se initieze lumea aviatiei, cuprinde doua sectiuni. "In prima parte, este prevazuta o vizita ghidata in zona de operatiuni aeriene unde vizitatorii, de orice varsta, vor afla lucruri interesante despre operatiunile la sol (tractare/push back, dirijarea aeronavelor la sol), despre infrastructura de aeroport (piste, platforme de stationare aeronave, terminale de pasageri, sisteme de imbarcare/debarcare prin aviopunti etc.), despre meseriile specifice unui aeroport si de asemenea despre utilajele si echipamentele aeroportuare pe care le pot vedea in actiune. In partea a doua a programului, participantii vor avea ocazia sa experimenteze senzatia zborului cu un elicopter tip EC 155, cu 8 locuri. Durata unui zbor de agrement este de 10 minute si este oferit gratuit participantilor, in limita locurilor disponibile", a precizat compania.

Programul ZIUA PORTILOR DESCHISE face parte din seria actiunilor organizate de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si dedicate centenarului Vlaicu - Coanda. Se aduc astfel in constiinta publicului momente semnificative din istoria aviatiei romanesti si universale: la 17 iunie 1910, pe campul Cotrocenilor, Aurel Vlaicu efectua primul zbor cu un avion de conceptie romaneasca, iar la 16 decembrie 1910, langa Paris, Henri Coanda a desprins de la sol primul aeroplan cu reactie din istorie, proiectat si construit de el insusi.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti precizeaza ca la 17 iulie, tot pe Aeroportul Henri Coanda, se va desfasura "un spectaculos miting aerian - OTOPENI AIR SHOW 2010, in care vor evolua peste 60 de aeronave, precum si recunoscuti acrobati ai aerului din tara si din strainatate".