Aparatul bugetar este unul supradimensionat iar restructurarea care urmeaza are ca scop reducerea acestuia, astfel incat, de la inceputul anului viitor, salariile bugetarilor sa revina la normal, a declarat premierul Emil Boc.

''Credeti ca daca noi am avea resursele financiare aferente, vreun bugetar sau altcineva ar fi pus in situatia sa i se diminueze salariul? Din nefericire avem un aparat supradimensionat, este o realitate, ca ne place sau nu ne place. Aici vom face restructurarea pana la sfarsitul anului, astfel incat, incepand cu anul viitor sa se revina la salariile initiale. Daca nu facem acest lucru vom avea o problema in continuare'', a spus Boc, raspunzand unei intrebari adresate de un jurnalist, relateaza Agerpres.

Referindu-se la faptul ca a fost intampinat cu proteste de catre un grup de pensionari galateni, premierul a mentionat ca ''pensionarii au drept legitim sa protesteze si nimeni nu poate fi acuzat in aceasta tara ca isi exercita dreptul la protest''.

''Guvernantii insa au obligatia sa ia ceea ce este bine pentru tara, ca intreg. Evident, in unele situatii, bugetarii sau alte categorii sunt afectate dar, repet, aceste decizii nu sunt luate impotriva unora sau altora, ci sunt luate pentru ca tara sa poata merge mai departe'', a mai spus premierul.