Peste 210.000 de absolventi de liceu au sustinut luni proba scrisa la limba si literatura romana a examenului de Bacalaureat, in 630 de centre din tara. Subiectele si baremul de evaluare au fost postate de Ministerul Educatiei pe site-ul subiecte2010.edu.ro.

Cerintele primului subiect s-au referit la un fragment din piesa "Iorgu de la Sadagura" de Vasile Alecsandri. Subiectul cu nr. 2 a avut ca cerinte realizarea unui text argumentativ despre omenie; subiectul al treilea presupunea caracterizarea personajului dintr-un basm cult.

Examenul a inceput in jurul orei 09.00, dupa ce a fost extrasa varianta cu nr. 8 din cele 10 posibile.

Elevii au putut intra in salile de examen intre orele 7.30 si 8.30, fara manuale, dictionare, notite, mijloace electronice de calcul sau de comunicare.

Marti, absolventii scolilor cu predare in limbile minoritatilor nationale vor sustine proba scrisa la limba materna. In 30 iunie elevii vor sustine proba obligatorie a profilului, iar in 2 iulieproba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Duminica, 4 iulie, pana la ora 16.00 se afiseaza rezultatele si pana la ora 20.00, vor putea fi depuse eventualele contestatii. Acestea vor fi solutionate in perioada 6-7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 8 iulie.

Promoveaza examenul de bacalaureat elevul care a participat la toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, a obtinut cel putin nota cinci la fiecare proba scrisa sau practica si are media generala minimum sase.