"Cartel Alfa" vrea constituirea unui comitet de criza pentru rezolvarea deficitului bugetar si cere Guvernului sa opreasca "sarabanda masurilor haotice". Reprezentantii Confederatiei "Cartel Alfa" considera ca strategiile de tipul "strangem cureaua si speram ca vom iesi din saracie" nu fac decat sa degradeze statutul social al romanilor.

"Avem, acum mai mult decat oricand, nevoie de coerenta, profesionalism, depasirea mentalitatilor invechite si un nou tip de solidaritate - nu aceea trambitata electoralo-propagandistic, ci de un liant al redresarii. In locul unei solidaritati reale, asistam la solidaritate manifestata exclusiv intre membrii executivului si intre executiv si protejatii acestuia, in vreme ce populatia si nevoile ei sunt pur si simplu afectate de o intreaga inlantuire de masuri, unele mai absurde decat altele, ce degradeaza si afecteaza periculos statutul social al cetateanului roman", se arata intr-un comunicat al Confederatiei "Cartel Alfa" , citat de Mediafax.

Cartel Alfa" cere Guvernului sa opreasca de urgenta "sarabanda masurilor haotice" si sa reintroduca Romania pe un fagas normal, din care ar trebui sa dispara "interesele de grup si falsele ideologii".

Reprezentantii Confederatiei "Cartel Alfa" propun autoritatilor sa constituie de urgenta un comitet de criza care sa caute solutii concertate de rezolvare a crizei, atat in privinta deficitului bugetar, cat si in privinta relansarii economiei.

Potrivit acestora, factorii decizionali trebuie sa inceapa de urgenta tratative cu reprezentanti ai Parlamentului, ai tuturor partidelor politice, ai Administratiei Prezidentiale, ai partenerilor sociali si ai mediului academic, pentru a vedea de ce a ajuns Romania intr-o asemenea situatie si a stabili ce masuri trebuie adoptate pentru iesirea din saracie.