Premierul Emil Boc anunta, joi, cum vor fi operate reducerile de cheltuieli si de personal in ministere, dar si cum va fi reglementata reducerea salariilor in cazul angajatilor din companiile de stat. Aceste decizii au fost luate in sedinta de guvern de miercuri, care s-a incheiat cu putin timp inainte de miezul noptii.

Seful Executivului va face aceste precizari in cadrul unei conferinte de presa.

Intre timp, PSD a depus, miercuri, la Curtea Constitutionala contestatia privind pachetul de legi pe care Executivul si-a asumat raspunderea in Parlament. Totodata, CCR a primit si cele doua sesizari ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind neconstitutionalitatea legilor care prevad scaderea pensiilor si a salariilor bugetarilor. De asemenea, CCR a fost sesizata miercuri si de PNL, care a contestat legea privind stabilirea unor masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Pe de alta parte, Dumitru Costin a anuntat, tot miercuri, ca si-a dat demisia din fruntea Blocului National Sindical, considerand actiunile de protest organizate de federatiile sindicale un esec.

"Este un gest de normalitate, cineva trebuie sa isi asume acest esec. Este un esec faptul ca un intreg calendar de proteste nu a dus la stoparea aplicarii acestor masuri," a declarat miercuri Costin, referindu-se la masurile de austeritate adoptate de guvern.

Ramaneti pe HotNews.ro pentru a urmarii declaratiile premierului Boc