Ziua Internationala a Copilului, sarbatorita pe 1 iunie, este marcata prin numeroase evenimente in toata tara. In Bucuresti, ploaia a dat peste cap planurile organizatorilor, iar spectacolul dedicat ''1 Iunie - Copilarie Magica'' care ar fi trebuit sa se desfasoare in Parcul Drumul Taberei se va desfasura marti in rotonda din Plaza Romania, informeaza Agerpres.

Copiii au insa unde sa isi sarbatoreasca ziua. Marti sunt asteptati la Muzeul Taranului Roman, intre orele 10.00 si 18.00, unde vor putea face schimb de jucarii si vor putea participa la ateliere de ceramica si de pictura. Totodata vor fi organizate un "targ mic cu obiecte pentru copii", dar si o tombola cu obiecte facute de copii la Atelierul de creativitate de la Muzeul Taranului Roman, potrivit Mediafax. Surprizele pentru copii includ si prezentarea spectacolului de teatru "Melcisorul cel grabit", cu actori-copii.

Muzeul Satului s-a pregatit si el de sarbatoare, cu un program care cuprinde o expozitie de desene, prezentare de moda, program de muzica si dans sustinut de Scoala Japoneza, Scoala Italiana "Aldo Moro", Colegiul "Mihai Eminescu" si Scoala Generala nr. 112 din Bucuresti, lansare de carte si concursuri cu premii.

La ora 13.00, in curtea gospodariei Traisteni, de la Muzeul Satului, are loc momentul "Pasiunea mea - Gradina de legume", in care copiii vor fi invatati cum se cultiva legume specifice gospodariei traditionale.

Muzeul National de Arta al Romaniei deschide pe 1 iunie programul "Joaca-te la Conu' Zambacu: goana dupa comoara". Organizat la Muzeul Zambaccian, intre orele 11.00 - 17.00, programul asteapta copii de toate varstele insotiti de parinti sau elevi insotiti de profesori sa viziteze, sa se joace, sa raspunda la intrebari si sa descifreze detalii din imagini pentru a ajunge la comoara ascunsa.

La Opera Nationala Bucuresti, Ziua Copilului este marcata printr-o gala de balet - "Gratie pe aripile dansului" - care va avea loc marti, la ora 18.30. Vor fi prezentate fragmente din balete clasice: "Frumoasa din padurea adormita", "Paquita", "Baiadera", "Giselle", "Don Quijote", "Corsarul", "Flacarile Parisului", precum si momente de dans contemporan, de catre cei mai talentati elevi ai Liceului de Coregrafie "Floria Capsali", laureati ai Concursului National de interpretare coregrafica, castigatori a numeroase premii la concursurile internationale de balet din Catania, New York, Porec(Croatia ).

1 Iunie este sarbatorita in aproximativ 25 de tari, incepand din 1925, dupa ce, la Geneva, unde s-a desfasurat Conferinta mondiala pentru bunastarea copiilor, s-a luat decizia marcarii unei zile a celor mici, scrie Agerpres.