Cererea fostului diplomat Silviu Ionescu de anulare a mandatului international de arestare emis pe numele sau in cazul accidentului din Singapore a fost respinsa, joi, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, anunta Mediafax. Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore este acuzat de producerea unui grav accident rutier in Singapore, in decembrie 2009, soldat cu moartea unui tanar de 30 de ani.

Silviu Ionescu a sustinut, in fata magistratilor Curtii de Apel, ca este prejudiciat pentru ca nu poate iesi din tara, aratand ca autoritatile singaporeze au luat aceasta masura in cazul lui pentru a face presiuni. El a mai adaugat ca este convins ca nici macar nu va fi trimis in judecata in dosarul privind accidentul din decembrie 2009, pentru ca procurorii nu au probe care sa justifice acuzatiile la adresa lui. In cele din urma, magistratii i-au respins cererea de anulare a mandatului de arestare.

Fostul diplomat a anuntat deja ca va ataca decizia Curtii de Apel Bucuresti la Inalta Curte de Casatie si Justitie si ar putea apela chiar la CEDO.