UPDATE Consiliul Judetean Harghita cheltuie 180.000 lei pe sepci, tricouri si pixuri pentru a promova reabilitarea a 14 kilometri de drum judetean

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Luni, 3 mai 2010, 18:40 Actualitate | Esenţial


Consiliul Judetean Harghita vrea sa cheltuie aproape 180 de mii de lei (fara TVA) pe servicii de promovare privind reabilitarea a 14 kilometri de drum judetean, potrivit unui anunt de atribuire publicat pe e-licitatie.ro. Practic, acesti bani vor fi folositi doar pentru servicii de publicitate. Reabilitarea in sine va necesita alte sume. Este vorba de lucrari pe drumul judetean 123A intre kilometrul 0 si kilometrul 14+600.

"Serviciile de promovare se vor efectua prin: presa scrisa presa audio-vizuala, internet productii publicitare (brosuri, pliante, panouri publicitare pentru santier si permanente, bannere, tricouri, sepci, pixuri, sacose) alte forme de promovare (organizare evenimente informative) elaborare raport de evaluare a impactului achizitiei serviciilor de publicitate (studiu sociologic comparativ pe un esantion reprezentativ, cu o marja de eroare ± 3% (în conformitate cu art. 58, alin (5) al Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii", se arata in anunt.
 • Licitatia la care s-a primit o singura oferta a fost castigata de Editura Harghita Nepe
Valoarea contractului este de 179.838 lei. Potrivit anuntului, contractul este legat de un proiect finantat din fonduri comunitare, prin Programul Operational Regional 2007-2013; Axa prioritara 2 – „Îmbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”; Domeniul major de interventie 2.1 – „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”.

Consiliul Judetean: Banii nu vor fi folositi doar pentru sepci si pixuri, ci si pentru panouri publicitare

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Consiliului Judetean Harghita au afirmat ca in cererea de finantare europeana exista un capitol care prevede promovarea lucrarii de reabilitare. Insa nu este obligatorie alocarea unei anumite sume pentru publicitate. Totusi, consiliul judetean a considerat ca este nevoie de 180 de mii de lei pentru serviciile de promovare.

Intrebat de HotNews.ro de ce este necesara o suma atat de mare pentru productii publicitare, un reprezentant al consiliului a raspuns ca "nu reprezinta nici 0,5% din valoarea proiectului de reabilitare". Reprezentantul consiliului a mai spus ca banii nu vor fi folositi doar pentru sepci, pixuri si sacose, ci si pentru panouri publicitare. Toate acestea pentru doar reabilitarea a 14 kilometri de drum judetean.

In prezent, se afla in desfasurare licitatie pentru atribuirea contractului de reabilitare. Potrivit Consiliului Judetean, valoarea proiectului este estimata la peste 47 de milioane de lei, (peste 11 milioane de euro) cu TVA, ceea ce inseamna aproximativ 3,3 milioane de lei pe kilometru (aproape 800 mii euro).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1708 vizualizari

 • +1 (5 voturi)    
  am inteles bine ca... (Luni, 3 mai 2010, 18:04)

  Tony Meman [anonim]

  valoarea contractului este sub valoarea serviciilor de promovare???
  un contract de 179.838 lei, promovat cu servicii in valoare de 180.000 ¿¿¿¿
  buna afacere...
  • 0 (0 voturi)    
   pe naiba (Luni, 3 mai 2010, 23:43)

   Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui Tony Meman

   in mod sigur a bagat careva mana pana in umar in bani si campania asta este un fel de justificare pt banii lipsa. Se practica si la altii si nu chiar intr-un mod atat de nesimtit.
  • +1 (1 vot)    
   nu, n-ai înţeles (Marţi, 4 mai 2010, 5:30)

   Sakura [utilizator] i-a raspuns lui Tony Meman

   Articolul vorbeşte numai despre valoarea contractului de promovare, care este de 179.838 lei, adică rotunjit 180.000. Nu se aminteşte nimic de valoarea reabilitării. Bine că măcar a apărut anunţul pe siteul de licitaţii, dar mă întreb totuşi dacă nu era destulă promovare gratuită când vedeau şoferii drumul reabilitat? Sau drumul este la fel ca înainte de reabilitare, caz în care se "justifică" banii de promovare a ideii că s-ar fi făcut ceva, chiar dacă nu se vede :)
  • 0 (0 voturi)    
   Ordin de la partid! (Marţi, 4 mai 2010, 8:21)

   Geza [anonim] i-a raspuns lui Tony Meman

   Astia nu fura de capul lor, ci la ordin de la centru. Are si partidul lor datorii de achitat, de unde credeti ca le recupereaza? Au plan de furat, pe criteriile astea sunt si investiti.
 • +7 (7 voturi)    
  :)) (Luni, 3 mai 2010, 18:22)

  rochiri [utilizator]

  Tare faza ... faci sepci promotionale pentru o strada!
  TARE!
 • +1 (9 voturi)    
  Lucreaza baietii ... Se stie ! (Luni, 3 mai 2010, 18:30)

  Basescu a fost demis ! [utilizator]

  Se pregateste eliminarea UDMR de la guvernare si inlocuirea definitiva cu "independentii" condusi de Oprea (fostul sef al mafiei personale a lui Adrian Nastase dupa cum zicea domnul Presedinte in 2004), acum aliat de nadejde al PDL. Cum sa se faca asta ? articole defaimatoare la adresa UDMR-ului.

  Hai mai baieti .. deja isi da seama oricine de tacticile folosite.

  Multumesc, sper sa nu ma cenzurati.
 • +1 (1 vot)    
  normal :D (Luni, 3 mai 2010, 18:51)

  eu [anonim]

  Pai normal, cu banii aia nu se reabiliteaza nici un metru :D Nici banii de spaga nu acopera suma aia
 • +1 (1 vot)    
  emigram? (Luni, 3 mai 2010, 19:09)

  tibi [anonim]

  o sa ne ia dracu pe toti alti fac sute de km de autostrada care se promoveaza singura si noi 14km :(
  • +4 (4 voturi)    
   Nu emigra! (Luni, 3 mai 2010, 19:29)

   JohnAndrew [anonim] i-a raspuns lui tibi

   Nu emigra. Astia asta vor. Ce naiba, astia iau spagi, noi ne nenorocim vietile printre straini (ca doar autostrazile lor nu vor tine loc de job, familie, prieteni) si ce rezolvam? Mai bine aici, urlam, luam pozitie, facem petitii etc., ma rog tot ceea ce reprezinta societatea civila, si ii facem atenti ca nu sunt de capul lor. Crede-ma, plecat aiurea doar fiindca unii fura, e o afacere foarte proasta pentru noi si foarte buna pentru ei.
   • 0 (0 voturi)    
    Si eu m-am gandit... (Luni, 3 mai 2010, 22:28)

    Eddie303 [utilizator] i-a raspuns lui JohnAndrew

    ...peste tema asta... Ma enerveaza, ca suntem cativa la numar, care putem sa ne gandim normal, si pe cealalta parte vin manelistii care vad basescu ca Dumnezeu, si partidul cel sfant al lui, orice prostie fac, fac pentru binele tarii. Eu as zice ca Romania numai atunci ar avea o sansa, daca UE ar ridica dreptul de vot a romanilor si ar pune aici guvernare din bugetul lor, din oameni care nu vor nicio pozitie din lumea de business de aici si nici nu pot fi platiti pentru asa ceva. Atunci s-ar putea rezolva soarta statului, la mana incompetentilor astia nu. Suntem in faza ca avem bani sa dam moldaviei 100 milioane de euro nerambursabil, si sa cheltuim la radare si control video de vignete, iar drumuri nu putem face! Unde sunt banii furati pentru drumul european 578 care au fost dati de banca pentru a renova ? De ce nu mai continua firma din bacau lucrarile? Ca astia sunt buni numai sa fure banii...
 • +5 (5 voturi)    
  valoarea reabilitării e de... (Luni, 3 mai 2010, 19:28)

  rares pantazi [anonim]

  Datele de identificare ale proiectului

  * Obiectivul proiectului: este îmbunătăţirea infrastructurii de transport în regiune în vederea sprijinirii creşterii economice prin crearea unui cadru favorabil atragerii investiţiilor locale şi/sau străine şi prin crearea unor locuri de muncă;
  * Localizarea proiectului: localităţile situate de-a lungul drumului judeţean DJ 123A: Tuşnad, Vrabie, Cetăţuia, Sînsimion, Sîntimbru şi Sîncrăieni.
  * Valoarea totală a proiectului: 47 258 114 lei cu TVA;
  * Contribuţia proprie: 1 262 624 lei (2% din valorea eligibilă a proiectului);
  * Valoarea eligibilă nerambursabilă: 38 402 257 lei

  Caracteristicile lucrării de reabilitare

  * Timpul de realizare a lucrărilor: 15 luni;
  * Lungimea drumului reabilitat: 14,6 km;
  * Principalele lucrări incluse:
  o Lucrări de terasamente: 88 626 mc
  o Suprastructură: - strat de uzură BA 16 – 121 864 mp

  - strat de legătură BAD 25: 18 083 tone

  - strat de piatră spartă: 45 918 mc

  - strat de balast: 67 276 mc

  * Reabilitarea părţii carosabile şi a bordurilor (parte carosabilă cu o lăţime de 6 m, bandă de încadrare 2x0,25 m şi acostament 2x0,75 m);
  * Parcări şi drumuri laterale, acces la proprietăţi;
  * Schimbarea şi reabilitarea podurilor: 6 poduri, 27 podeţe reabilitate şi 3 podeţe noi;
  o Scurgerea şi evacuarea apelor:

  - rigolă carosabilă: 3 435 ml

  - rigolă la marginea platformei: 4 133 ml

  - şanţ din elemente prefabricate din beton: 6 857 ml

  * Lucrări de siguranţa circulaţiei – parapete: 2 385 ml
  * Indicatoare şi marcaj rutier pe 14,6 km;
  * Mutarea conductelor de electricitate şi a conductelor de gaz, unde sunt necesare;
 • 0 (0 voturi)    
  finantare (Luni, 3 mai 2010, 19:30)

  IB [anonim]

  Oricum cotidianul Hargita Nepe este in subordinea Consiliului Judetean, poate si editura cu acelasi nume.
 • +8 (8 voturi)    
  DEZINFORMARE (Luni, 3 mai 2010, 19:38)

  popa [anonim]

  Este un exemplu clasic de dezinformare sau nedocumentare al semnatarului articolului.
  In mommentul in care apelezi la fonduri europene,prin programul operational exista o cota OBLIGATORIE din valoarea proiectului dedicata promovarii. Acuma daca cei 14 KM de drum costa 10 milioane euro exista un procent care trebuie sa mearga pe promovare. Si asa fac cei care au obtinut fondurile. Dar asta ar trebui scris in articol....
  • -3 (3 voturi)    
   de ce? (Luni, 3 mai 2010, 23:48)

   Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui popa

   fara suparare , dar de ce trebuie promovare? Se duceau oamenii pe alt drum? o fi si concurenta si noi nu stim! Deci vorbim de cam un milion de euro /km pt reabilitare. Scump domnule, scump!
   De banii de publicitate mai bine amenajau si o parcare cu buda ca in vest ca sa nu mai ingrasam tufele de pe marginea drumului. Intelegi tu ce spun...
  • -1 (1 vot)    
   De ce nu au promovat cu o nou ambulanta la spital (Marţi, 4 mai 2010, 9:55)

   romanasu [anonim] i-a raspuns lui popa

   Ne crezi idioti prietene? unde in lumea asta ai obligatia sa faci promovare la ceva?

   Cota OBLIGATORIE? esti un functionar cu minciuni ordinare !!
   Obligatoriu este un termen pe care-l folosesti tu ca sa justifici ciordelile din banii publici ?

   OBLIGATORIU pixuri si sepci?

   diversionistule!
   • 0 (0 voturi)    
    :) (Marţi, 4 mai 2010, 11:26)

    Simplu [anonim] i-a raspuns lui romanasu

    Chiar e obligatorie promovarea si publicitatea in orice proiect din fonduri europene. E o cerinta care vine de la UE, nu ai cum sa scapi de ea. In orice buget ai componenta de publicitate/promovare
 • 0 (0 voturi)    
  bulimie penala (Luni, 3 mai 2010, 20:26)

  liv [anonim]

  unde se toaca mai bine banii publici decat in administratiile de state, centrale si locale- ce face Curtea de Conturi, DNA....raspunde cineva, cine da socoteala poporului roman, pentru administrarea banilor, de ce iarasi taxe si noi impozite, ca oricum banii nu ajung la obiective, se sifoneaza, in interese absconse.
  • 0 (0 voturi)    
   Ce face Curtea de Conturi (Luni, 3 mai 2010, 22:33)

   Eddie303 [utilizator] i-a raspuns lui liv

   ...se ocupa de cei 75% de la functionarii publici de la APIA, la care fara acei bani salariul nu face 2 bani, dar o lege scrie (modificat ulterior), ca numai unii pot primi, si bate pieptul, ce mare realizare a facut... Daca stii numele meu real, da o cautare si o sa vezi repede, cat de mult castig cu tot cu 75%...
   • 0 (0 voturi)    
    raspuns (Miercuri, 5 mai 2010, 16:47)

    humanuy [anonim] i-a raspuns lui Eddie303

    Respectarea legii nu are alibiuri de natura nivelului salarial pe care legal il poti castiga!! 75% nu ti se cuvine Ediie303.Dar de ce nu te privatizezi si atuncea nu ai astfel de frustrari nefondate


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by