Aproximativ 500 de functionari publici vor picheta joi sediul Guvernului, iar pe 5 mai vor intra in greva generala pe termen nelimitat. Ei sunt nemultumiti de diminuarea veniturilor, odata cu intrarea in vigoare a legii unice de salarizare si de amenintarea cu disponibilizarile, informeaza Mediafax.

Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA), Valer Suciu, a declarat ca Biroul Federal a hotarat in unanimitate organizarea pichetului de joi din fata Guvernului si declansarea grevei generale in 5 mai, deoarece Guvernul nu a respectat promisiunile facute in februarie atunci cand sindicalistii au suspendat protestele.

"Guvernul incalca legislatia, nu respecta hotararile judecatoresti definitive, nu respecta actele specifice administratiei publice locale, nu respecta acordurile si contractele colective de munca, iar acest lucru a dus la o diminuare a veniturilor cu 45% si ne ameninta si cu disponibilizari", a spus Suciu.

Liderul sindical a subliniat ca, din 5 mai, activitatea din primarii, consilii judetene si directiile subordonate acestor doua institutii va inceta in toata tara.

Suciu spune ca pana in acest moment sindicatele afiliate la FNSA din Primaria Bucuresti nu au semnat pentru declansarea grevei, dar au timp sa o faca pana pe 5 mai.