Peste 100.000 de cetateni cu drept de vot din municipiul Ramnicu Valcea sunt asteptati, duminica, la urne, pentru a-si alege primarul, in cel de-al doilea tur de scrutin, dupa ce edilul Mircia Gutau a fost arestat si condamnat pentru fapte de coruptie, iar postul a fost declarat vacant. In cursa finala pentru functia de edil al municipiului au ramas, dupa alegerile din 18 aprilie, primarul interimar Romeo Radulescu (PDL) si fostul prefect de Valcea din 2009, Remus Grigorescu (PSD), potrivit Agerpres. Dupa primul tur, Romeo Radulescu a obtinut 48,84% iar Remus Grigorescu - 30,93%.

La primul tur de scrutin s-au inscris in cursa electorala opt candidati, Romeo Radulescu, primarul interimar al Ramnicului, din partea PDL, profesorul univ. Remus Grigorescu, fost prefect al judetului in 2009, din partea PSD, economistul Bogdan Pistol, presedintele organizatiei municipale a PNL, economistul Lucian Trandafirescu reprezentand Partidul Ecologist Roman, ing.Valeriu Croitorescu din partea Partidului Verde, cadru militar in rezerva, Mihai Tabarca din partea Fortei Civice, Dumitru Cumpanasu din partea Partidului Popular al Protectiei Sociale si Nicolae Patru desemnat de Partidul National Democrat Crestin.

Cele 97 de sectii de vot se vor deschide duminica, la ora 7.00 si se vor inchide la ora 21.00.

Viitorul primar va trebui sa lucreze cu un Consiliu Municipal compus din 16 consilieri PDL, 4 PSD si 3 PNL, timp de doi ani, pana la alegerile locale din 2012.

Ultimele alegeri, din 2008, au fost castigate de Mircia Gutau (PDL), reales din primul tur cu 72%. Primarul Gutau a fost arestat, pe 27 ianuarie 2010 si condamnat de ICCJ la 3 ani si jumatate inchisoare cu executare, printr-o decizie irevocabila si ramasa definitiva, pentru fapte de coruptie.