Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins, joi, recursul interpretul amator Papan Chilibar, in filmul ''Eu cand vreau sa fluier, fluier'', si au decis ca acesta sa ramana in arest.

Aceeasi decizie a fost luata si in cazul altor trei persoane, cercetate impreuna cu Papan, pentru savarsirea infractiunii de furt.

La dezbaterile din sala de judecata au asistat Ada Condeescu si George Pistereanu, interpretii rolurilor principale din filmul Eu cand vreau sa fluier, fluier.

Avocatul lui Papan le-a cerut judecatorilor sa-l lase pe acesta in libertate, motivand ca Papan are o oferta de munca de la Strada Film pentru un post de muncitor necalificat, urmand sa fie platit cu 800 de lei. In plus, Papan trebuie sa isi intretina familia: sotia, o fetita si doi parinti bolnavi.

Un alt argument pentru lasarea lui Papan in libertate a fost ca producatorul filmului, Strada Film, garanteaza ca va acoperi prejudiciul creat prin furt, iar actorul a fost inscris intr-un program al Ministerului Educatiei, numit "A doua sansa", pentru a-si putea continua studiile.

Procurorii sustin ca actorul si alte cinci persoane au patruns de mai multe ori, in perioada 8 - 11 ianuarie, in sediul unei firme din Bucuresti, de unde au sustras 500 de euro, sase telefoane mobile si alte bunuri in valoare de 4.000 de lei.

Regizorul filmului, Florin Serban, a explicat ca Papan isi intretine sotia si fetita muncind cu ziua, iar dupa ce a iesit din inchisoare nu a avut nicio sansa pentru a se integra in societate.

Florin Serban a adaugat ca, in momentul in care i-a propus lui Papan sa joace in film, acesta nu avea nici macar buletin si nici nu facuse scoala, pentru ca era preocupat mai mult sa supravietuiasca.