Reprezentantii Guvernului dau asigurari ca, in Romania, nu exista nicio problema in privinta traficului aerian. "In Romania, nu exista niciun fel de problema. Decolari si aterizari in Romania, fara restrictii, din perspectiva Ministerului Transporturilor", a declarat premierul Emil Boc la inceputul sedintei de Guvern.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, sustine ca "in urmatoarea perioada, cunoscandu-se mai bine efectele pe care ar putea sa le aiba asupra avioanelor aceste particule din norul respectiv, lucrurile vor fi mult mai bine gestionate". Potrivit ministrului, in cursul noptii au fost analizate cateva avioane care au traversat norul de cenusa. In urma inspectiilor, nu s-a constatat absolut nimic ingrijorator, sustine Berceanu. In conditiile actuale, nu se pune problema restrictionarii traficului aerian.

La randul sau, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a dat asigurari ca nu s-a modificat calitatea aerului. "Conform datelor primite exista un al doilea nor care trece deasupra Romaniei incepand de azi de la ora 9:00 care nu pericliteaza, nu este la o inaltime care sa conturbe. Datele specialistilor ne spun ca Romania nu este afectata nici de cenusa la sol nici de alte fenomene care ar fi perturbatoare", a spus Borbely.

La Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, este deschisa linia Tel Verde, pentru turistii care au nevoie sa semnaleze anumite probleme.

Ultimele date arata ca norul de cenusa vulcanica se afla pe teritoriul Romaniei si in jurul orei 15:00 va acoperi in totalitate suprafata tarii, urmand ca la ora 21:00 norul sa paraseasca teritoriul Romaniei.